Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Сатирата обяви конкурс за пиеса

Победителят получава 2500 лв. и ще види творбата си на сцена

Снимка: Сатиричен театър „Алеко Константинов“ - Сатирата обяви конкурс за пиеса

Снимка: Сатиричен театър „Алеко Константинов“

Конкурс за нова сатирична пиеса „Алеко Константинов“ обяви столичният Сатиричен театър в деня на годишнината на своя патрон. Победителят ще получи 2500 лв., а пиесата му ще бъде поставена в Сатирата до две години.

Според изискванията за конкурса, пиесата трябва да е нова – непубликувана и непоставяна. Не трябва да е участвала в друг конкурс. Трябва да позволява по нея да се изгради спектакъл с дължина поне 80 минути. Броят на актьорите, необходими за поставянето на комедията, не трябва да надвишава 15 души. Един автор може да участва само с една пиеса в конкурса.

Предвидени са и две поощрителни награди по 500 лв. Не е ясно дали пиесите, отличени с тях, ще влязат в програмата на театъра.

Резултатите ще бъдат обявени точно след една година, отново на рождения ден на Алеко Константинов – на 13 януари 2021 г.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Конкурсът не е анонимен. Пиесите трябва да бъдат изпратени на e-mail: satira.aleko@gmail.com или на адрес: София, 1000, ул. „Стефан Караджа” 26, Сатиричен театър „Алеко Константинов” (за конкурса). Авторите трябва да посочат телефон и имейл за контакт.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3