Сатирата обяви конкурс за пиеса

Победителят получава 2500 лв. и ще види творбата си на сцена

Снимка: Сатиричен театър „Алеко Константинов“ - Сатирата обяви конкурс за пиеса

Снимка: Сатиричен театър „Алеко Константинов“

Конкурс за нова сатирична пиеса „Алеко Константинов“ обяви столичният Сатиричен театър в деня на годишнината на своя патрон. Победителят ще получи 2500 лв., а пиесата му ще бъде поставена в Сатирата до две години.

Според изискванията за конкурса, пиесата трябва да е нова – непубликувана и непоставяна. Не трябва да е участвала в друг конкурс. Трябва да позволява по нея да се изгради спектакъл с дължина поне 80 минути. Броят на актьорите, необходими за поставянето на комедията, не трябва да надвишава 15 души. Един автор може да участва само с една пиеса в конкурса.

Предвидени са и две поощрителни награди по 500 лв. Не е ясно дали пиесите, отличени с тях, ще влязат в програмата на театъра.

Резултатите ще бъдат обявени точно след една година, отново на рождения ден на Алеко Константинов – на 13 януари 2021 г.

КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТЪРА НА КИТАРИСТИТЕ НА БАРСЕЛОНА

Конкурсът не е анонимен. Пиесите трябва да бъдат изпратени на e-mail: satira.aleko@gmail.com или на адрес: София, 1000, ул. „Стефан Караджа” 26, Сатиричен театър „Алеко Константинов” (за конкурса). Авторите трябва да посочат телефон и имейл за контакт.