VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сатирата си търси директор

Министерството на културата обяви конкурс за поста на Здравко Митков

Здравко Митков е директор на Сатиричния театър от септември 2013 г. Снимка: БГНЕС - Сатирата си търси директор

Здравко Митков е директор на Сатиричния театър от септември 2013 г. Снимка: БГНЕС

Един от най-успешните столични театри може да има нов директор съвсем скоро. Министерството на културата обяви конкурс за шеф на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ непосредствено преди изтичането на 4-годишния мандат на Здравко Митков, който пое института през септември 2013 г.

Сред изискванията към кандидатите са да са в професионално направление „Театрално изкуство“, „Филология“ или „Философия“, както и да имат поне три години опит в културата.

Желаещите да управляват Сатирата трябва да предоставят концепция за развитието на театъра за срок от четири години, в която се включват художествени показатели, подробен репертоарен план с постановъчни екипи за първата година, възможности за разширяване на зрителската аудитория, финансово-икономически показатели, планиране на основните показатели – брой спектакли за една година, брой зрители, средна цена на билет и др.

Срокът за заемането на длъжността е четири години, а документи се подават до 14 септември. В текста на обявлението е включена и точка, че при съгласие от всички кандидати, събеседването ще бъде излъчвано и онлан.

Пълният текст на обявата може да се види в сайта на Министерството на културата.

На последните „Икар“-и Сатиричният театър, заедно с Пловдивския драматичен, получиха премия от Министерството на културата (тогава на поста бе Рашко Младенов) за най-успешен сезон. На същите награди с най-високото отличие, за най-добър спектакъл, триумфира „Името“, поставен в Сатирата от директора Здравко Митков.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90