Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Съюзът на преводачите в България: Кураж и вяра на украинските преводачи

Изявление на СПБ срещу военната инвазия в Украйна

Гражданите на Киев намират подслон в метрото по време на руския обстрел. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Съюзът на преводачите в България: Кураж и вяра на украинските преводачи

Гражданите на Киев намират подслон в метрото по време на руския обстрел. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съюзът на преводачите в България (СПБ) излезе с изявление против войната в Украйна, публикувано на сайта на организацията. В него се призовава за незабавно прекратяване на военните действия на руския президент Владимир Путин в Украйна.

Целият текст на изявлението:

„През последните дни сме свидетели на немислима за XXI век военна агресия в суверенна държава. Съюзът на преводачите в България осъжда остро военните действия на руския президент Владимир Путин в Украйна и призовава за незабавното им прекратяване.

Изказваме съболезнования на близките на жертвите и изразяваме своята съпричастност към всички страдащи от ужасите на войната в Украйна.

Уверени в това, че истината и диалогът са единствените оръжия за разрешаване на конфликти, се надяваме в най-скоро време нормалният мирен ход на живота да бъде възстановен.

На своите колеги украинските преводачи желаем кураж и вяра в непобедимата сила на словото за изграждане на мостове между хората.

УС на СПБ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg