Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Съюзът на журналистите против обединението на БНТ и БНР

Обсъжданият Закон за медиите „ще ги постави под държавен контрол“, твърдят от организацията

 - Съюзът на журналистите против обединението на БНТ и БНР

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти е категорично против срещу обединението на двете държавни медии БНР и БНТ. Повод за тази позиция е дискусията, проведена в края на миналата седмица в парламента на тема „Ролята и мястото на регулаторните органи и обществените медии и възможността за промяна на тяхната дейност в обществен интерес”.

„Обезпокоени сме от намеренията на законодателите да наложат свръхрегулация в обществените медии и да приемат Закон за медиите, който да постави под държавен контрол печата и интернет изданията – пишат от СБЖ в писмо до медиите. – Настояваме да бъдат защитени журналистите и правото им на труд, свободата на изразяване и плурализмът на мнения.

Спазването на нормите на саморегулация на журналистическата професия гарантира правото на медиите да работят без цензура и правото на обществото да получава и разпространява достоверна информация.“

Вижте още: СЛИВАНЕТО НА БНТ И БНР – НА ДЕБАТ В ПАРЛАМЕНТА

СБЖ организира публична дискусия на тема „Регулация и саморегулация на медиите. Гледната точка на СБЖ по повод дискусията в парламента”. Дебатът ще се проведе на 25 март от 10 ч. в СБЖ, ул. „Граф Игнатиев” 4 в столицата.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС