Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Създателите на „В обувките на Сатаната” отказали $75 млн. за още 3 епизода

Ще има ли игрален филм по сериала?

Брайън Кранстън и Арън Пол в кадър от „В обувките на Сатаната“ - Създателите на „В обувките на Сатаната” отказали $75 млн. за още 3 епизода

Брайън Кранстън и Арън Пол в кадър от „В обувките на Сатаната“

„В обувките на Сатаната”, или в оригинал „Breaking Bad“ (2008 – 2013) – един от най-обичаните сериали с всички възможни телевизионни награди, класиран на пето място в историята със зрителски рейтинг от 9.5 в IMDb – e можел да завърши по съвсем различен начин. Това става ясно, след като филмовият репортер на „Ню Йорк Таймс” Кайл Бюканън публикува в социалните мрежи неизползвани откъси от интервю с Джефри Катценбърг – съосновател на „DreamWorks“ и бивш президент на „Walt Disney Studios“, съобщава сайтът „Индиуайър”.

„Срещнах се с екипа, може би четири или пет месеца преди излъчването на последния сезон – казва Катценбърг в интервюто. – Предложих им да платя по 25 милиона за още три допълнителни епизода – общо 75 млн. По това време те правеха един епизод за 3,5 милиона долара, така че биха спечелили повече пари, отколкото през последните пет години.”

Планът на Катценбърг не бил много далеч от това, което той сега си представя за своята стрийминг платформа за кратки форми „Quibi“. Бил готов да плати толкова много пари, защото имал радикална идея – да „нареже” тези три епизоди на кратки откъси от по 5-10 минути и да ги пуска в интернет по един на ден срещу такса от 1 долар.

Екипът на „В обувките на Сатаната” отхвърлил предложението, главно защото последните епизоди не позволявали продължение на историята – спомнете си какво се случи накрая с Уолтър Уайт (Брайън Кранстън). Връщайки се назад към този случай, Катценберг продължава да смята, че ако идеята му е била реализирана, тя щяла да има огромен успех.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Бях сигурен, че има поне 10 милиона души, които биха плащали по един долар на ден в продължение на 30 дни, за да гледат – и това можеше да стане един от най-големите финансови резултати за всички времена – казва Катценбърг пред Бюканън. – Искам да кажа, че ако бях прав дори наполовина, пак щях да направя много пари! Някой ден това ще се случи. Ще направят нов епизод от „Междузвездни войни“ и ще кажат: „Хей, някой иска ли да види това? Само за 25 долара?”. И 500 милиона души ще го гледат и това ще бъде най-големият боксофис за всички времена!”

Изглежда (или поне така се надяват всички феновете на сериала), че тази история все пак не е съвсем завършена. През последните дни актьорите, които изпълняват двете главни роли в култовия сериал – Брайън Кранстън и Арън Пол, пускат координирано еднакви загадъчни, криптирани съобщения в социалните мрежи – снимка с две магарета и над нея една-единствена дума:

„Скоро”.

Надеждата е, че това „скоро” може да се отнася например за игрален филм по сериала. През март Арън Пол като че ли попари тези надежди, като каза в интервю, че не е чувал за такъв проект. И веднага отново ги разпали с допълнението, че би се включил с радост, ако се случи. Но каквото и да е, ще разберем. Скоро.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах