Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Създават първия български NFT сингъл в аудио и видеоформат

Програмата „Музикален Акселератор 2022” ще подпомогне кариерата на 16 млади български изпълнители

Снимка: Стопкадър от видеото - Създават първия български NFT сингъл в аудио и видеоформат

Снимка: Стопкадър от видеото

Шестнайсет млади български изпълнители, избрани след предварителен конкурс, ще създадат първия български NFT сингъл в рамките на програмата „Музикален Акселератор 2022”, съобщиха от музикалната академия „RockSchool”. Избраните за участие в програмата артисти са Ilko Birov, ЕКА МОЕ, Nonsense, Truth be told, Борислава Янева, Kristina, Ralitsa, FOM Crew, Fom Tedkata, Yung Mici, GpoinT, Ivo Icehard, Death Row, Nebula, Angelie, Софийски Дрип, Летящите Номади. Те ще се обучават в рамките на проекта, за да получат ключови знания и умения за успешна кариера на музикалната сцена. 

NFT е съкращение от Non-Fungible Token (незаменяем токен). Незаменяемите токени (NFT) са дигитален сертификат за (интелектуална) собственост, базиран на блокчейн мрежата на Етериум. Всяко NFT е уникално, не може да бъде репликирано или променяно. Технологията е всеобхватна и може да бъде използвана за удостоверяване на собственост върху почти всичко – от произведения на дигиталното изкуство, през видеоклипове и филми, дигитални аудио файлове през потребителски стоки (дрехи, обувки, часовници, аксесоари) до недвижимо имущество (къщи и апартаменти).

Първият български NFT сингъл ще бъде създаден с подкрепата на Столична община – Столична програма „Култура” и Nexo, световна водеща регулирана институция за дигитални активи.

Първото издание на  „Музикален Акселератор“ през 2021 г. събра над 80 кандидатури на групи и изпълнители като бяха избрани 12 от тях. Благодарение на програмата обещаващите таланти създадоха и промотираха свои авторски песни, които достигнаха до онлайн аудитория от над 50 хил. души.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах