Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Сблъсък на ЦСКА пред сцената на Бочели

Андреа Бочели ще излезе пред българската публика на 31 август. - Сблъсък на ЦСКА пред сцената на Бочели

Андреа Бочели ще излезе пред българската публика на 31 август.

За любовта между голямата опера и чуждия футбол е изписано много. У нас играчите обаче предпочитат не толкова елитарни музикални жанрове, а по-скоро кръчмарски. Сега обаче за пръв път ще се появи сечение между операта и българския футбол. ЦСКА ще излезе срещу „Марек“-Дупница на метри от сцената на Андреа Бочели на 23 август на стадион „Българска армия“.

Причината за това необичайно съжителство е строежът на сцената за предстоящия концерт на Бочели, който поради своята сложност започва още на 20 август. Концертът на италианеца е дванайсет дни по-късно – на 31 август. Но футболният клуб и организаторите на концерта са измислили как физкултурата да не попречи на културата.

За да започнат навреме строежа на конструкцията, е било поискано разрешение от Българския футболен съюз. А домакинският мач на ЦСКА с „Марек“ ще се проведе пред част от сцената. Съоръжението ще бъде довършено след сблъсъка на армейците с дупничани.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90