Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Сбогом на един много добър журналист

Милен Цветков ще бъде помнен с нестандартния си и прям подход

Милен Цветков (1966 - 2020). Снимка: Нова тв - Сбогом на един много добър журналист

Милен Цветков (1966 - 2020). Снимка: Нова тв

Отиде си един от най-добрите български журналисти – Милен Цветков. Присъствието му на екрана ще остане незабравимо за няколко поколения. Той беше нестандартен, цветен и прям, и никога не изневери на себе си, дори когато рискуваше работата и здравето си.

Вижте още: МИЛЕН ЦВЕТКОВ ЗАГИНА В КАТАСТРОФА

На 30 юли той щеше да навърши 54 г. Роден е през 1966-а в Пловдив. Завършва специалност „Дефектология“ в Софийския университет. Започва работа като репортер в студентското предаване „Ку-ку“ в БНТ, след което влиза в екипа на Бригита Чолакова. До 1995 г. е водещ на „По света и у нас“, където напуска с обвинения, че в телевизията има цензура. След това започва работа в колбасарски цех. Месеци по-късно се завръща в новините на БНТ.

Пет години по-късно Милен Цветков се завръща на екран като едно от лицата на „Здравей, България!“ в Нова телевизия, където освен с яркото си присъствие, привлича широка аудитория с диалозите си със зрители на живо. По-късно тези разговори стават част от собственото му шоу в същата медия – „60 минути с Милен Цветков“.

Голяма част от журналистическата му кариера е свързана с Нова телевизия, където води няколко различни предавания, белязани изцяло с присъствието му. Следват години на приливи и отливи, Милен е ту вън от ефир, ту връщан на екран, работи различни неща, за да изхранва семейството си, но публиката му никога не го забравя.

И до днес Милен Цветков е символ на отворения диалог със зрителите, на освободената комуникация и нестандартния подход към всички болезнени обществени теми.

Преди да почине, Милен Цветков беше водещ заедно с Генка Шикерова на предаването „АЛternativata“ в ТV1.

Последното му предаване:

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах