Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Седем ранени от паднал таван по време на представление в Лондон

Над 1000 зрители евакуирани след инцидент в театър „Пикадили“ (видео)

Преди срутването се чул шум как капе вода, „който постепенно се превърна в шуртене“ - въпреки че по това време не валял дъжд, пише зрител, присъствал на представлението. Снимка: Тео Картър/Туитър - Седем ранени от паднал таван по време на представление в Лондон

Преди срутването се чул шум как капе вода, „който постепенно се превърна в шуртене“ - въпреки че по това време не валял дъжд, пише зрител, присъствал на представлението. Снимка: Тео Картър/Туитър

Няколко души получиха наранявания при срутване на част от покрива по време на представление в лондонския театър „Пикадили” на Уест Енд. Салонът на улица „Денман” е бил пълен със зрители, дошли да гледат „Смъртта на търговския пътник” на Артър Милър, съобщава Би Би Си. Малко преди 20 ч. в залата се чули писъци, когато част от тавана в задната ѝ част паднала. Някои зрители напуснали, покрити с мазилка. Според полицията от театъра са били евакуирани над 1000 души.

Петима от публиката са имали нужда от лекарска помощ заради леки наранявания, обявиха от театралната компания „Амбасадор Тиътър Груп” (ATG).

Американският актьор Уендъл Пиърс („Наркомрежа”), в ролята на Уили Ломан в спектакъла, който се играе едва от понеделник – също излезе пред театъра, за да говори с публиката си.

Видеа, споделени в социалните мрежи, показват как на улицата пред театъра американският актьор се извинява на зрителите и ги моли да се върнат и да гледат представлението в друго време.

Журналист от Би Би Си, присъствал на спектакъла, уточнява, че злополуката е станала около 20 минути след началото. Той твърди, че преди срутването се чул шум как капе вода, „който постепенно се превърна в шуртене“ – въпреки че по това време не валял дъжд – и след падането на тавана в залата настанала паника.

„Е, това си беше събитие – написа в Туитър зрителка на име Хелън Бересфорд. – Таванът в театър „Пикадили” падна, докато гледахме „Смъртта на търговския пътник”. Невероятно ефективна евакуация от страна на персонала и съм развълнувана, че видях отблизо Уендъл Пиърс, но жалко, че не видях пиесата. Надявам се никой не е ранен.”

Към статуса ѝ е включено и видео с извиненията на Уендъл Пиърс, който казва:

„За нас е голяма чест, че дойдохте тази вечер. Съжаляваме за това, което се случи”.

„Ние приемаме изключително сериозно безопасността и сигурността на нашата публика и правим всичко възможно да установим причината за инцидента”, каза след злополуката говорител на ATG и посочи, че по-късно през деня ще бъде обявено кога залата ще бъде отворена отново и как това ще се отрази на другите планирани представления и хората, които имат билети за тях.

През декември 2013 г. 76 души бяха ранени, седем от тях сериозно, когато част от тавана в лондонския театър „Аполо” се срути по време на спектакъл.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg