Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Секси

Появата на Брижит Макрон накара целия свят да преосмисли нагласите си спрямо възрастта на жените. Тя ни показа бъдещето без предразсъдъци

Г-жа Макрон извършва чудеса за жените от 50 г. нагоре. А в България и за жените над 30, защото тук все още цари манталитет почти като на ромски пазар за булки, че минеш ли трийсетте, си трето раздаване. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Секси

Г-жа Макрон извършва чудеса за жените от 50 г. нагоре. А в България и за жените над 30, защото тук все още цари манталитет почти като на ромски пазар за булки, че минеш ли трийсетте, си трето раздаване. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шок и ужас. Тя е 24 години по-възрастна от него. Мелания и Доналд имат 23 години разлика, но възрастен мъж с млада жена е съвсем обичайна ситуация, откакто свят светува, и шок и ужас няма. Обаче светът се променя и промяната винаги среща свиреп отпор. Защо Брижит носи къса пола?! Откъде накъде не носи ЧОРАПОГАЩНИК тази сбръчкана бабичка?! Как си позволява хем да е толкова по-стара от този сбърканяк, току-що станал президент на една от най-великите държави в света, хем да показва кльощавите си, сбръчкани крака?! И е слаба, има и талия, краката й са дълги, и на всичкото отгоре показва старите си ръце! Кошмар някакъв! Не е естетично! Има петна по ръцете! А петната по ръцете на възрастните мъже?! Тях никой не ги брои. Троен, четворен ужас – ужас безкрай докара на света тази жена. Нищо не е такова, каквото беше. Бабите атакуват!

Вчера написах в статус във Фейсбук как г-жа Макрон извършва чудеса за жените от 50 г. нагоре. А в България и за жените над 30, защото тук все още цари манталитет почти като на ромски пазар за булки, че минеш ли трийсетте, си трето раздаване. Второто раздаване приключва, чукнеш ли 25. Леко презряла кайсийка. Една жена попита какви пък толкова чудеса е направила Брижит Макрон за жените. Първото и най-важно „чудо“ е, че френският народ се оказа толкова разкрепостен и модерен, колкото май и самият той не е предполагал, че е, избирайки тази двойка пред Марин Льо Пен. ЛьоПенката – както я наричат „нежно“ българите – няма да обсъждаме като жена, нито като политик, защото тя представлява традицията в най-лошия й вид. А французите успяха да впечатлят, изненадат, и очароват света с една изключително обаятелна ВЪЗРАСТНА жена. И да извадят наяве жестоките ни предразсъдъци спрямо женската възраст.

И това е второто „чудо“. Появата на г-жа Макрон рязко накара целия свят да преосмисли нагласите си спрямо възрастта на жените. Мъжете са богопомазани с безкрайни възрастови индулгенции, докато могат да се крепят на краката си. Винаги се намира някоя значително по-млада и склонна да ги придружава. Но при нас не е така. Ние остаряваме в сурови, често дори жестоки условия в сравнение с мъжете. Загубата на свежестта на младостта може да ни направи невидими. От нас зависи дали ще се оставим на възрастта да ни оформя както тя си иска, или ще направим избора да сме амбициозни, упорити и трудолюбиви в името на това да изглеждаме добре на колкото и години да сме. На никой не му става по-лесно физически с годините, но уважението и любовта към тялото винаги се отплащат. Проблемът е, че жените сме склонни да приемаме мъжете такива, каквито са – плешиви, шкембелии, лошо облечени, неподдържащи се, а за една жена това отношение към нея самата е недопустимо, ако иска да продължава да вълнува мъжките сърца, а и изобщо да има самочувствие. Да не се изоставиш, в крайна сметка ти гарантира здраве и стабилна психика.

Госпожа Макрон ни показа, че няма никакъв проблем да се носи пола над коляното, дори когато си на 64 години, въпреки че Коко Шанел мразела женските колене. Стилът на Шанел с перлите и геометричните жакетчета от букле винаги е била леко „бабешки“. Може би затова на встъпването в длъжност на съпруга си Брижит Макрон се яви с костюм на Луи Вюитон с къса пола, който моментално тя превърна в емблематична дреха.

И нека да не сравняваме г-жа Макрон с г-жа Радева. Просто да не ги сравняваме. Не е възможно и няма нужда.

Имаше и мнение, че в Америка не биха избрали тази двойка, защото в същността си тя е педофилска. Така е. Затова Америка си избра човек с отвратително отношение към жените. От консерватизъм. Педофилска или не, френската двойка е точно обратното на Мелания и The Donald. Младият Макрон явно е бил напористо, сексуално развито момче, което жестоко се е влюбило в секси учителката си. И той явно е бил толкова впечатляващ, че тя не е останала безразлична. Неясно защо обратният сценарий между ученичка и учител е по-приемлив, а този не е. „Психиатрите“ във Фейсбук веднага сложиха диагноза на Макрон за едипов комплекс, без да се замислят, че жените, които са с много по-възрастни мъже, също може би „страдат“ от Едипов комплекс. По някаква необяснима причина тяхната „диагноза“ няма значение, защото е „по-нормално“ да спиш с баща си, отколкото с майка си.

Тази двойка е трудно поносима специално за българите. Тук все още витае призракът на отоманската империя. Някой да знае колко българки са били взети насила в султанските хареми през тези 500 години? Някой да е проучил как са се отразили тези пет века ислямско иго конкретно над жените в България? Едва ли, защото това изисква ровене из турски архиви. А български архиви няма, защото не е било позволено да имаме записана история на родния ни език.

Наскоро едни мои приятелки американки се изненадаха, че в килийното училище в село Тешово е било разрешено да се преподава на български едва през 1860 г.. И веднага разбраха защо българската книжовност започва едва ли не от Паисий Хилендарски. И в този ред на мисли кого го е интересувало колко момичета са потънали безвъзвратно при богатите турци?! Отношението на мъжете към жените в османското общество няма как да не се е отразило и върху българите. Затова и тук е напълно нормално мъжете да жонглират с момиченца, висящи сластно на вратовете на женени или неженени чичковци.

България е приятно място за мъжете. И на нищо да не приличат, винаги ще се намерят няколко малоумни жени, които да се избиват заради тях. Неузаконените хареми са на всяка крачка. Всеки мъж може да има и съпруга, и поне една любовница. И не е луд този, който яде зелника, а който му го дава. Е как да им харесва семейство Макрон?

Появата на Брижит Макрон и младия й съпруг освобождава от задръжки и руши стереотипи. Тя ни сдобрява с телата ни, както и с психологическите ни и емоционални нужди. Мелания и Тръмп са образец за най-банална патриархална двойка, докато Макрон и Брижит са бъдещето без предразсъдъци. С усмивка към възрастта и с любов към себе си и ближния, без значение колко ни остава да живеем.

Буквално за дни тази двойка донесе на света много повече смисъл и промяна, отколкото политиката е способна да създаде за години. И България ще свикне с новото нормално, няма къде да ходи.


Всичко от Милена Фучеджиева в „Площад Славейков“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Вдъхновение