Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Селфи с книга – днес, в Борисовата градина

 - Селфи с книга – днес, в Борисовата градина

Дойде денят за Селфи с книга. Днес Борисовата градина ще се напълни с четящи хора. Кампанията „Чети с мен“ кани всички почитатели на книгите да излязат на открито с любимото си томче или да послушат мнозина, които ще четат на глас откъси от най-вдъхновяващата за тях литература. 

Онези, които са излезли без книга, ще имат възможност да се включат в Буккросинг – световното движение за размяна на „пътуващи книги“. Между езерото „Ариана“ и детската площадка в Борисовата градина ще бъдат разположени зони, в които можете да оставите своя книга и да вземете друга за четене.

Днес в Борисовата градина вероятно ще има и дошли да си направят селфи с книга, която вероятно не са чели. Но тази мода може би не е толкова страшна и вредна, както мнозина прозряха, когато бе обявена. Само един, съзрял заглавието на книгата от селфито във фейсбук, да посегне да я прочете, ползата от селфито ще бъде голяма. Дори снимката с книга да е само пиар – културата определено има нужда от такава реклама.

 

 

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg