VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Селска чест“ на хълма Царевец

Сръбският тенор Зоран Тодорович гостува за първи път в България

Зоран Тодорович е гостувал многократно в театри като Баварската държавна опера, Дойче опер-Берлин, Кралския театър ла Монне в Брюксел, Виенската Щатс опера и др. - „Селска чест“ на хълма Царевец

Зоран Тодорович е гостувал многократно в театри като Баварската държавна опера, Дойче опер-Берлин, Кралския театър ла Монне в Брюксел, Виенската Щатс опера и др.

Тенорът Зоран Тодорович гостува за първи път в България. Сръбският оперен певец ще излезе на откритата сцена на хълма Царевец във Велико Търново за ролята на Туриду в спектакъла „Селска чест“. Старозагорската опера представя на 26 август от 21 часа две свои постановки – освен операта на Маскани, още и балета „Делвата“ по музиката на Алфредо Казела.

В „Селска чест“ Тодорович излиза заедно с Елена Баръмова (Сантуца), Ивайло Джуров (Алфио), Петя Петрова (Лола) и Евдокия Здравкова-Хорозова (Мамма Лучия). Участват хорът и оркестърът на Държавна опера-Стара Загора. Диригент е Ивайло Кринчев, режисьор Игнацио Окипинти (Италия). Автор на декора и на костюмите е италианският художник Салваторе Русо.

Зоран Тодорович е гостувал многократно в театри като Баварската държавна опера, Дойче опер-Берлин, Кралския театър ла Монне в Брюксел, Виенската Щатс опера, Операта на Сан Франсиско, Операта на Лос Анжелис, Капитолния театър в Тулуза, Операта на Марсилия, Саксонската държавна опера, Кралската опера в Ковънт Гардън, както и на фестивала в Брегенц и Националния театър в Токио.

Що се отнася до „Делвата“, едноактната танцова комедия е създадена от Алфредо Казела през 1924 г. Хореографията, която ще видят зрителите в Търново, е на Флавио Банети, а декорите и костюмите – отново на Салваторе Русо. Участват орекстър, солисти и балет на Старозагорската опера. В ролите влизат Кремена Костова, Даниел Тичков, Александър Желев и Петя Вънева. Владимир Бошкаков е диригент на спектакъла.

Представлението на Царевец е част от Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ 2017.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90