Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

СЕМ опровергава Минеков

Писмото в отговор на неговото е изпратено през вътрешна комуникационна система на 31 май

Министър Велислав Минеков. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков - СЕМ опровергава Минеков

Министър Велислав Минеков. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Съветът за електронни медии е изпратил отговор на писмото на министъра на културата Велислав Минеков, получено на 26 май чрез системата за електронен обмен, се казва в публикация в сайта на институцията. С това членовете на Съвета опровергават твърдението на министър Минеков, че и до днес не е запознат с тяхното становище по казуса с прекъсването на програмата на БНТ на 22 май за извънредна пресконференция на ГЕРБ. Отговорът на СЕМ е изпратен чрез същата система за комуникация на 31 май и е регистриран като постъпил в Министерство на културата.

В изпратеното писмо, подписано от Розита Михайлова, се казва:

„СЕМ, съгласно Закона за радиото и телевизията, осъществява надзор върху дейността на доставчиците, без да има каквото и да е право на намеса в програмната им политика“.

От Съвета препоръчват всички въпроси относно програмните решения да бъдат отнесени към ръководствата на телевизиите.

Междувременно председателката на СЕМ Бетина Жотева заяви пред „Офнюз“, че никога не е получавала писма, свързани с работата на Емил Кошлуков в телевизия „Алфа“ преди избора му за генерален директор и че трудовият стаж при конкурс за генерален директор се доказва пред петчленна комисия с трудова книжка, каквато Кошлуков е представил.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС