Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

СЕМ отказа да промени лиценза на Радио „България“

Няма условия за изменение, посочва медийният регулатор

Смяната на лиценза обаче би създала спорно положение, тъй като контролът на СЕМ се отнася до радио и телевизионния ефир, но не и до онлайн продукцията.  - СЕМ отказа да промени лиценза на Радио „България“

Смяната на лиценза обаче би създала спорно положение, тъй като контролът на СЕМ се отнася до радио и телевизионния ефир, но не и до онлайн продукцията.

СЕМ отказа да промени лиценза на Радио „България“, както бе поискал генералният директор на БНР Александър Велев. С юридическо становище, цитирано на сайта на Съюза на българските журналисти, медийният регулатор заявява, че „няма условия за изменение на лиценза на излъчващото за чужбина на чужди езици“ радио.

Ако желанието на Велев бе удовлетворено, в ефир щеше да остане само програмата на турски, а останалите щяха да се излъчват само в интернет (каквото е положението и в момента).

Смяната на лиценза обаче би създала спорно положение, тъй като контролът на СЕМ се отнася до радио и телевизионния ефир, но не и до онлайн продукцията. В открито писмо служители на Радио „България“ бяха изразили притеснение, че така генералният директор би получил получи възможност еднолично да решава какво да пуска и спира в интернет.

Вижте още: ЗАКРИВА ЛИ БНР РАДИО „БЪЛГАРИЯ“?

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg