Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

СЕМ реши, че Волгин не е нарушил закона, съобщавайки фалшива новина

Само Розита Михайлова е гласувала, че има нарушение на Закона за радио и телевизия

Водещият на „Поэлитически НЕкоректно“ по БНР Петър Волгин. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС - СЕМ реши, че Волгин не е нарушил закона, съобщавайки фалшива новина

Водещият на „Поэлитически НЕкоректно“ по БНР Петър Волгин. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Съветът за електронни медии реши с мнозинство от 4 на 1, че Петър Волгин не е нарушил Закона за радио и телевизия с предаването си от 10 април, съобщи за „Площад Славейков“ Розита Михайлова, член на СЕМ. Волгин съобщи в ефир невярна информация за кораба „Царевна“ и даде възможност на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов да я коментира.

Регулаторът няма да наложи наказания на БНР за предаването „Политически некоректно“ от 10 април. Решението е взето на база експертен мониторинг на СЕМ.

Има съмнения, че е нарушен Етичния кодекс на на журналистите и Съветът за електронни медии ще изпрати по този повод писмо до Етичната комисия, която трябва да се произнесе.

Според Розита Михайлова обаче нарушение има. Пред Милен Митев, директор на БНР, тя е заявила:

„Желая ви повече кураж да отстраните този журналист. В ситуация на война целият свят изолира информационно агресора и да цитираш информационната агенция на агресора в ефира на общественото радио – това е история, която БНР пише със кървави букви“.

Преди два дни Програмният съвет на Българското национално радио излезе с решение, че Петър Волгин е нарушил вътрешните принципи на медията и му наложи дисциплинарно наказание.

Вижте още: ВОЛГИН С ДИСЦИПЛИНАРНО НАКАЗАНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА БНР – „ЗАБЕЛЕЖКА“

Съветът за електронни медии е отказал предложение на министъра на културата на Полша Пьотър Глински да бъдат блокирани всички руски и белоруски тв канали у нас – с аргумента, че това би било цензура.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах