Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

СЕМ за наградите на БГ Радио: Не е наша работа, а въпрос на вкус

Естетическите оценки са предмет на собствено мнение, казват от медийния регулатор

Павел и Венци Венц отнесоха голяма част от недоволството покрай наградите на БГ Радио. - СЕМ за наградите на БГ Радио: Не е наша работа, а въпрос на вкус

Павел и Венци Венц отнесоха голяма част от недоволството покрай наградите на БГ Радио.

СЕМ няма да вземе отношение към наградите на БГ Радио, става ясно от отговор на медийния регулатор до композитора Иван Кутиков. След церемонията по връчването на отличията по-рано този месец Кутиков изпрати сигнал до Съвета, като описа наградите като „пълен потрес“ и заяви, че не е чувал „по-гнусно нещо“ от наградения текст на отличията.

Но от електрония регулатор се дистанцират от темата с аргумента, че проблемът не се отнася към законовите му правомощия или задължения.

„От становището Ви става ясно, че не одобрявате текстове, получили подкрепата на мнозинство от слушателите на програма „БГ Радио“ по места. Възприемането и оценката на художествените решения в песенното творчество е въпрос на личен вкус и предпочитания – пишат от СЕМ. – Медийният регулатор осъществява надзор върху медийното съдържание на радио- и телевизионните програми от гледна точка на спазването на Закона за радиото и телевизията в България. Естетическите оценки са въпрос на собствено мнение на всеки потребител на медийни услуги.“

Писмото от СЕМ до Иван Кутиков е подписано от председателя на структурата София Владимирова.

Предлагаме ви и пълния му текст.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90