Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Семейни войни за наследството на Робин Уилямс

Съдът в Сан Франсиско дал два месеца на децата и вдовицата му да се споразумеят

Робин Уилямс сложи край на живота си на 11 август 2014 г. - Семейни войни за наследството на Робин Уилямс

Робин Уилямс сложи край на живота си на 11 август 2014 г.

Децата на Робин Уилямс от първите му два брака и вдовицата му Сюзан Шнайдер не могат да разделят наследството на актьора. Уилямс сложи край на живота си през август миналата година и няколко месеца по-късно започват семейните войни за вещите и парите му. На 19 декември Шнайдер – негова съпруга от 2011 г., подаде сигнал в полицията срещу изземването на част от имуществото на актьора.

„Робин Уилямс беше учредил фонд, за да може Сюзан да продължи да обитава къщата им в Тибурон (северно от Сан Франсиско) и да е в състояние да покрива разноските по жилището, където актьорът живееше заедно с двамата сина на съпругата си – обяснява адвокатът на вдовицата Джеймс Уагстаф. – Този фонд представлява само част от това, което децата на Уилямс – Зелда, Коди и Закари, ще получат.“ Уагстаф казва, че понастоящем двете страни обменят данни относно стойността на къщата и че все още не са се споразумели за сумата, необходима за поддръжката на имота.

Децата и вдовицата на Робин Уилямс са в конфликт и за някои негови лични вещи – например дрехите на актьора и по-специално смокинга от една от сватбите му. Голяма част от вещите са вече иззети от къщата в Тибурон от адвокатите на децата на Уилямс, заяви пред медиите адвокатът на вдовицата. Зелда Уилямс обаче опроверга това твърдение и обясни, че нито тя, нито братята й са взимали каквото и да било от дома на баща им.

Вдовицата на комика все пак настоява наследниците му да не бързат да свалят от стените на къщата произведения на изкуството. Адвокатът й заявява, че има основателна надежда да разреши до няколко седмици семейните спорове. Надежда, която той таеше още през март.

Междувременно Върховният съд в Сан Франциско предостави два месеца (до края на юли) на враждуващите страни да се споразумеят. В противен случай рискуват да се озоват в съда.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС