POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Семейство, изчезнало преди 75 г., открито в алпийски ледник

Марселин и Франсин Дюмулин са в неизвестност от август 1942-а

Двамата съпрузи излизат в Алпите преди 75 години и така и не се завръщат. Снимки: ЕПА/БГНЕС - Семейство, изчезнало преди 75 г., открито в алпийски ледник

Двамата съпрузи излизат в Алпите преди 75 години и така и не се завръщат. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Топящ се ледник в Швейцария разкри две замръзнали тела, които според властите са на двойка, изчезнала преди 75 години. Марселин и Франсин Дюмулин са в неизвестност от август 1942 г., като за последно са видени да водят кравите си на паша на 2600 метра надморска височина в Алпите, разказва Би Би Си.

Двамата са фермери, чиито седем деца така и не губят надежда, че някога ще ги открият. Най-младата им дъщеря, днес на 79 години, коментира пред швейцарски медии, че сега планира да им организира заслуженото погребение.

Семейство Дюмулин не са открити въпреки мащабното издирване в района през 1942-а. Сега предстои ДНК-тестове да потвърдят дали откритите тела наистина са техните.

ДНК-тестове предстои да потвърдят дали откритите тела наистина са на изчезналата двойка.

В ледника са намерени раници, метални купички, стъклена бутилка, мъжки и женски чифтове обувки, както и част от тяло под леда. Местната полиция съобщава още за книга и часовник, които вече са изпратени за анализ.

Предполага се, че двойката е пропаднала в дълбока цепнатина в ледника. Облеклото на двете открити тела сочи, че те са били там от 70 или 80 години. Труповете са лежали близо един от друг – мъж и жена с дрехи от периода на Втората световна война.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Български Лев

kapatovo.bg