Софийски международен панаир на книгата

Семейство Обама в преговори за собствено шоу по „Нетфликс“

Бившият президент на САЩ е изключително популярен в социалните мрежи, с повече от 101 млн. последователи в Туитър и 55 млн. във Фейсбук

Близки до бившата президентска двойка източници потвърждават, че Барак и Мишел Обама се интересуват повече от разказването на вдъхновяващи истории, докосващи зрителите. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Семейство Обама в преговори за собствено шоу по „Нетфликс“

Близки до бившата президентска двойка източници потвърждават, че Барак и Мишел Обама се интересуват повече от разказването на вдъхновяващи истории, докосващи зрителите. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Барак и Мишел Обама преговарят с „Нетфликс“, за да продуцират съдържание за стрийминг гиганта, съобщава „Ню Йорк Таймс“. Разговорите са в напреднал стадий и ако сделката стане реалност, колосът в развлекателната индустрия ще добави още две прочути имена в списъка си с продуценти – този път от сферата на политиката.

Оглавените от семейство Обама продукции едва ли ще се занимават със сюжети около настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп и няма да се превърнат в платформа за политически нападки. Близки до бившата президентска двойка източници потвърждават, че Барак и Мишел се интересуват повече от разказването на вдъхновяващи истории, докосващи зрителите.

От „Нетфликс“ все още отказват коментар по темата. Но бившето първо семейство се оказва доста търсено за продуцирането на медийно съдържание – големите компании „Епъл“ и „Амазон“ също са се интересували какво могат да предложи семейството.

Има доста неясноти по евентуалната сделка „Обама – Нетфликс“: не се знае например нито какъв ще бъде жанрът на предаването, нито колко епизода ще има или с каква продължителност ще бъдат те. Договорката за собствена продукция ще даде на обичаното семейство шанс да проектират важното за тях върху публиката, но колко точно ще струва това на доставчика на филми и сериали също не е ясно.

Америка за България

„Президентът и госпожа Обама винаги са вярвали в силата на вдъхновяващите истории. През целия си живот те са подкрепяли хора, чиито усилия да направят нещо ново са променяли света към по-добро. В плановете им за бъдещето влиза и търсенето на нови начини да помагат на хората да споделят историите си“, коментира пред „Ню Йорк Таймс“ старши съветникът на бившия президент Ерик Шулц.

Една от предполагаемите идеи за шоуто на семейство Обама е, че те ще водят предаване с разговори на теми като президенството, здравеопазването, климатичните промени и др.

44-ият президент на САЩ е изключително популярен в социалните мрежи, с повече от 101 млн. последователи в Туитър (настоящият президент Доналд Тръмп има 48,8 млн.) и 55 млн. във Фейсбук. Миналата година той и съпругата му подписаха договор за над 60 млн. долара за написването на книга и с евентуалното шоу, което ще продуцират по „Нетфликс“, ще увеличат още повече влиянието си над американската публика.

ДВЕ ТЕМАТИЧНИ СЪБИТИЯ В „ПЕРОТО“ ЩЕ УЧАТ ДЕЦА И РОДИТЕЛИ НА ПРАЗНИЧЕН ЕТИКЕТ
ДС