Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Семейството на Майкъл Джексън съди НВО за $100 млн.

Компанията отказва да спре излъчването на документалния филм с разкази на две пораснали момчета какво е правил с тях певецът

Кадър от филма на Дан Рийд „Напускайки Невърленд“. Снимка: Фестивал „Сънданс“ - Семейството на Майкъл Джексън съди НВО за $100 млн.

Кадър от филма на Дан Рийд „Напускайки Невърленд“. Снимка: Фестивал „Сънданс“

Семейството на Майкъл Джексън заведе дело срещу НВО, защото компанията отказва да изтегли документалния филм „Leaving Neverland”. В него двама мъже разказват, че Краля на попа ги е подлагал на сексуален тормоз, когато са били деца.

Ако НВО загуби, семейството на Джако може да получи 100 млн. долара и повече за причинени щети, съобщава „Варайъти“. От компанията казват, че „плановете им за филма остават непроменени“.

„Въпреки отчаяните опити да се подкопае филма, нашите планове за него остават непроменени. НВО ще излъчи „Leaving Neverland”, документален филм в две части, на 3 и 4 март – казва говорител на НВО. – Това ще даде на всеки възможността да оцени филма и твърденията.”

Вижте още: ТАЙНИТЕ НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН ИЗЯЖДАТ ОТВЪТРЕ ЖЕРТВИТЕ МУ

Според документите по делото, внесени в съда в четвъртък, НВО се съгласява през 1992 г. да излъчи запис на концерт на Джексън в Букурещ по време на турне „Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour”. Договорът съдържа клауза, която постановява, че личността на Джексън не бива да бъде очерняна. Именно на тази точка от документа се позовава семейството на поппевеца.

Документалният филм е базиран на фалшиви обвинения, а обвинителите имат финансов мотив да лъжат, се казва още в съдебния иск.

„НВО и режисьорът [на филма] бяха добре запознати с техните финансови мотиви (на двамата пораснали приятели на Джако – бел. ред.) и че множество противополжни факти са достъпни от множество източници, но все пак взеха неразумното решение да погребат всяко доказателство, поставяйки под съмнение своя разказ – коментира Хауърд Вайцман, адвокат на ищците. – Ако те бяха направили обективен филм, той щеше да позволи на зрителите сами да си съставят мнение за обвиненията, вместо телевизионен канал да им диктува, че те трябва да приемат тези фалшиви твърдения за Майкъл Джексън.”

Вижте още: СЕМЕЙСТВО ДЖЕКСЪН СЛЕД ФИЛМА ЗА ДЖАКО: ТОВА Е ПУБЛИЧЕН ЛИНЧ

„ОПУСТОШИТЕЛНИЯТ“ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН С ПЪРВИ ТРЕЙЛЪР

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС