Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Семейството на Майкъл Джексън съди НВО за $100 млн.

Компанията отказва да спре излъчването на документалния филм с разкази на две пораснали момчета какво е правил с тях певецът

Кадър от филма на Дан Рийд „Напускайки Невърленд“. Снимка: Фестивал „Сънданс“ - Семейството на Майкъл Джексън съди НВО за $100 млн.

Кадър от филма на Дан Рийд „Напускайки Невърленд“. Снимка: Фестивал „Сънданс“

Семейството на Майкъл Джексън заведе дело срещу НВО, защото компанията отказва да изтегли документалния филм „Leaving Neverland”. В него двама мъже разказват, че Краля на попа ги е подлагал на сексуален тормоз, когато са били деца.

Ако НВО загуби, семейството на Джако може да получи 100 млн. долара и повече за причинени щети, съобщава „Варайъти“. От компанията казват, че „плановете им за филма остават непроменени“.

„Въпреки отчаяните опити да се подкопае филма, нашите планове за него остават непроменени. НВО ще излъчи „Leaving Neverland”, документален филм в две части, на 3 и 4 март – казва говорител на НВО. – Това ще даде на всеки възможността да оцени филма и твърденията.”

Вижте още: ТАЙНИТЕ НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН ИЗЯЖДАТ ОТВЪТРЕ ЖЕРТВИТЕ МУ

Америка за България

Според документите по делото, внесени в съда в четвъртък, НВО се съгласява през 1992 г. да излъчи запис на концерт на Джексън в Букурещ по време на турне „Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour”. Договорът съдържа клауза, която постановява, че личността на Джексън не бива да бъде очерняна. Именно на тази точка от документа се позовава семейството на поппевеца.

Документалният филм е базиран на фалшиви обвинения, а обвинителите имат финансов мотив да лъжат, се казва още в съдебния иск.

„НВО и режисьорът [на филма] бяха добре запознати с техните финансови мотиви (на двамата пораснали приятели на Джако – бел. ред.) и че множество противополжни факти са достъпни от множество източници, но все пак взеха неразумното решение да погребат всяко доказателство, поставяйки под съмнение своя разказ – коментира Хауърд Вайцман, адвокат на ищците. – Ако те бяха направили обективен филм, той щеше да позволи на зрителите сами да си съставят мнение за обвиненията, вместо телевизионен канал да им диктува, че те трябва да приемат тези фалшиви твърдения за Майкъл Джексън.”

Вижте още: СЕМЕЙСТВО ДЖЕКСЪН СЛЕД ФИЛМА ЗА ДЖАКО: ТОВА Е ПУБЛИЧЕН ЛИНЧ

„ОПУСТОШИТЕЛНИЯТ“ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН С ПЪРВИ ТРЕЙЛЪР

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах