VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Септември, когато книгите превръщат бул. „Витоша“ в алея

„Алея на книгата“ завзема столичния бул. „Витоша“ от 12 септември и ще финишира в Деня на София. Снимка: Емил Георгиев - Септември, когато книгите превръщат бул. „Витоша“ в алея

„Алея на книгата“ завзема столичния бул. „Витоша“ от 12 септември и ще финишира в Деня на София. Снимка: Емил Георгиев

Булевард „Витоша“ ще се превърне в алея след няколко дни – Алея на книгата. От 12 септември централната пешеходна зона ще стане интересна за разходки и на столичните книгомани, а и постоянното присъствие в заведенията наоколо може би ще полюбопитства за какво се трупат толкова хора край щандовете с книги и да посегне към някое заглавие. 

От вторник (12 септември) до неделя (17 септември) най-новото на родния книжен пазар ще заеме място в най-голямата книжарница на открито в края на тази година. Над 40 издателства ще разположат хиляди томове под 18 шарти, изкушавайки ни да потънем в други светове. Дори и да не купим нещо, пак ще е приятно да завършим работния ден на това книжно градско „стъргало“.

Организаторите от „Асоциация „Българска книга“ предлагат да се отбием още в самото начало на Алеята – в Литературния кът, разположен край паметника на Алеко на бул. „Витоша“. Откриването там ще бъде на 12 септември от 17 ч. И още първия ден, от 18 ч., почитателите на Милен Русков ще могат да вземат автограф от него.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС