Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сергей Безруков попадна под санкциите на Европейския съюз

Актьорът от „Бригaдa“ е доверено лице на Путин и много активен в подкрепата си за войната в Укрaйнa

Селфи нa Сергей Безруков, публикувaно във Фейсбук. Последният му пост в социaлнaтa мрежa е от 23 февруaри.  - Сергей Безруков попадна под санкциите на Европейския съюз

Селфи нa Сергей Безруков, публикувaно във Фейсбук. Последният му пост в социaлнaтa мрежa е от 23 февруaри.

Актьорите Сергей Безруков и Владимир Машков влязоха в санкционните списъци на Европейския съюз, съобщи днес пресслужбата на ЕС в публикация за детайлите на седмия пакет санкции срещу Русия. Сред санкционираните организации е и мотогрупата „Нощните вълци“. Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова нарече поредните санкции „нелегитимни“.

В пояснителната записка към санкционния пакет се казва, че Безруков и Машков нееднократно са зявили публично подкрепата си за Русия по отношение на войната в Украйна и „словесно са застрашили суверенитета на чужда държава“.

Сергей Безруков е много активен в подкрепата си за войната. Той пътува по фронтовите линии, изнася концерти, посещава болници с ранени руски войници и публикува в социалните мрежи агресивно-оправдаващи действията на Путин изказвания.

48-годишният Безруков е най-младият народен артист на Руската федерация. У нас той е познат от главната роля в сериала „Бригада“, излъчван в България. Политическата му активност е дори по-голяма от творческата. От 2002 г. Безруков е член на партията на Путин „Единна Русия“. През 2013-а става член на Обществения съвет при руското Министерство на отбраната. През 2014 г. подписва колективно обръщение на дейците на културата на РФ в подкрепа на анекцията на Крим и руската политика в Украйна. По-късно става и член на Обществения съвет към Следствения комитет на Русия. През 2018 г. става доверено лице на Путин и член на инициативния комитет, който издига президентската му кандидатура.

Подобна е и кариерата на Владимир Машков, съветски и руски актьор, познат от главната роля във филма „Крадец” (1997 г.) на режисьора Павел Чухрай, номиниран за международен „Оскар”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg