Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сериал по „Шантарам“ тръгва през октомври

Адаптация на популярния роман с Чарли Хънам в главната роля

Чарли Хънам в главната роля в „Шантарам“ - Сериал по „Шантарам“ тръгва през октомври

Чарли Хънам в главната роля в „Шантарам“

Първи поглед към сериала „Шантарам“ сподели „Епъл тв“ само два месеца преди премиерата на продукцията на малкия екран. Сериалът се базира на популярния едноименен роман от Грегъри Дейвид Робъртс и ще бъде с участието на Чарли Хънам („Синове на анархията“) в главната роля.

Сюжетът ще проследи историята на Лин Форд, който успява да избяга от строго охраняван австралийски затвор. Загърбвайки живота си на затворник, той приема нова самоличност на лекар в гетата на Бомбай през 80-те години на миналия век, но се замесва с местен мафиот и в крайна сметка му се налага да използва уменията си на престъпник, за да се спаси от инвазията на съветските войски в Афганистан. Междувременно в личния му живот го преследва интригуваща жена на име Карла, която поставя главният герой пред дилемата дали да избере свободата си, или да се отдаде на любовта с всичките ѝ непредвидими перипетии.

Главната роля на Лин Форд е за Хънам, в образа на Карла ще се превъплъти Антония Десплат.

Екранизацията на „Шантарам“ съдържа почти толкова сюжетни обрати, колкото и самия роман, отбелязва „Дедлайн“. Книгата става много популярна в началото на новия век и Холивуд веднага проявява интерес да пренесе историята на големия екран. Първо „Уорнър Брос“ купува правата през 2004 г., за да разработи филм, за главната роля се готви Джони Деп, но повече от 10 години снимките на филма така и не започват. Следва Стачката на Гилдията на сценаристите на Америка от 2007-2008 г., която допълнително забавя проекта, по-късно Джони Деп, който участва и като продуцент, предлага главната роля да отиде при австралийския актьор Джоел Едгертън.

След няколко провалени опита за реализация и погубени 2 млн. долара за правата, проектът в крайна сметка преминава в каталога на „Епъл“, но вече като сериал – формат, който според студиото повече подхожда на наратива на романа, разпрострян в близо 900 страници.

Премиерата на „Шантарам“ е на 14 октомври, когато ще излязат първите три епизода от сериала. Следващите ще може да се гледат всеки следващ петък в „Епъл тв+“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg