Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Сериалът „Бригада” бил „престъпление срещу Русия”

Един от главните герои в тв поредицата смята, че тя е „романтизирала престъпността”

Дмитрий Дюжев (от ляво надясно), Сергей Безруков и Павел Майков в сцена от сериала „Бригада“ - Сериалът „Бригада” бил „престъпление срещу Русия”

Дмитрий Дюжев (от ляво надясно), Сергей Безруков и Павел Майков в сцена от сериала „Бригада“

Актьорът Павел Майков, изиграл една от главните роли в сериала „Бригада“, нарече известната и у нас тв поредица „престъпление срещу Русия“, пише „Газета.ру“.

Според Майков продукцията е донесла на обществото повече вреда, отколкото полза, защото е „романтизирала престъпността“. Наречен „руска гангстерска сага“, сериалът „Бригада“ беше едно от най-гледаните тв произведения в началото на века. Режисьор на поредицата е Алексей Сидоров.

Познатият от екрана като бандита Виктор Пчелкин по прякор „Пчела“ смята, че той и Сергей Безруков (Саша Бели в сериала) трябва да се срамуват от участието си в „Бригада“. Той изказва и удивление, че Безруков се е осмелил да изиграе Иисус Христос в екранизация на романа на Булгаков „Майстора и Маргарита“.

„Аз никога след „Бригада“ не бих си позволил да играя Исус или светец“, категоричен е Майков.

„Много момчета след „Бригада“ мечтаеха да станат бандити. А така не бива. Не може светът да бъде спасен с помощта на зло и насилие“, казва актьорът.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90