POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сериалът на БНТ „Четвърта власт“ в германска тв поредица

ARD включи България в поредица за свободата на словото

Във вторник вечерта ще бъде излъчен последен 12-и епизод от повторението на сериала „Четвърта власт“. - Сериалът на БНТ „Четвърта власт“ в германска тв поредица

Във вторник вечерта ще бъде излъчен последен 12-и епизод от повторението на сериала „Четвърта власт“.

Свободата на словото в България е част от акцентите в поредица на германската обществена телевизия ARD, посветена на журналистическите стандарти. В репортаж, посветен на българските медии, чуждият екип отбелязва, че БНТ се ползва с най-високо институционално доверие у нас, защото защитава журналистическите стандарти и плурализма на мнения, независимо че страната заема последно място по свобода на словото в Европейския съюз.

ARD дава за пример сериала „Четвърта власт“, продукция на държавната телевизия. Германските журналисти посочват, че сериалът е е имал силен обществен отзвук и е провокирал дебат за свободата на словото.

В репортажа се казва, че българският сериал излиза три години преди германската обществена телевизия да създаде свой филм със същото заглавие и подобен сюжет.

Във вторник от 23,30 ч. БНТ1 ще излъчи повторение на 12-и, последен епизод, на първия сезон на „Четвърта власт“. Сценарият за втория сезон е готов още преди една година, въпросът е дали ще му бъде даден ход след идването на новия директор в БНТ.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg