Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Сериалът по „Властелина“ с премиерна дата

Първи поглед към Средната земя, пресъздадена от „Амазон“ за 465 млн. долара

Нова Зеландия за пореден път бе преобразена като Средната земя на Толкин. Снимка: „Амазон Студиос“ - Сериалът по „Властелина“ с премиерна дата

Нова Зеландия за пореден път бе преобразена като Средната земя на Толкин. Снимка: „Амазон Студиос“

„Властелинът на пръстените“, дългоочакваният сериал на „Амазон“, вече има премиерна дата – първият епизод от фентъзи епоса ще тръгне на малките екрани на 2 септември 2022 г. Екипът приключи снимките на 2 август в Нова Зеландия и заедно с новината за премиерата бе споделен и първи поглед към новата продукция.

Детайли от сюжета не се уточняват, няма дори официално потвърдено заглавие на сериала, но се знае, че действието ще се развива във Втората епоха от историята на Средната земя, хиляди години преди познатите на зрителя събития от филмите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“.

В актьорския състав са предимно непознати лица. Персонажите им ще трябва да се обединят, за да се изправят срещу зараждането на злото в приказните земи на елфи, магьосници, хора и други създания.

„Пътешествието започва на 2 септември 2022 г. с премиерата на оригиналния ни сериал „Властелинът на пръстените“ в „Прайм видео“ – потвърждава пред „Варайъти“ Дженифър Салке, директор на „Амазон Студиос“. – Не мога да опиша колко се вълнувам да поведем световната ни публика на ново, епично приключение в Средната земя.

Шоурънъри са Дж. Д. Пейн и Патрик Маккей.

„Както казва Билбо: „Готов съм за ново приключение“ – казват двамата в съвместно изявление. – Да живееш и дишаш в Средната земя толкова много месеци бе приключението на живота ни. Нямаме търпение да предложим същата възможност и на нашите зрители.“

По сериал по „Властелинът на пръстените“ се работи от ноември 2017 г. „Амазон“ не пести средства за продукцията – и до момента това се очертава като най-скъпото заглавие в света на телевизията. Бюджетът на първия сезон е 465 млн. долара. Намеренията са, че сериалът ще има няколко сезона, идеята е одобрена и от попечителския тръст на Толкин.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС