Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сериалът за Джаро започва с ковчег в пустошта

От БНТ отричат да стоят зад новата продукция. Кой тогава?

Скоро – „Без изход“. - Сериалът за Джаро започва с ковчег в пустошта

Скоро – „Без изход“.

Загадъчен пъзел се появи на Фейсбук страницата на сериала „Под прикритие“ – мозайка с липсващо парче, изобразяваща огромен ковчег, издигнат в пустошта. Надписът, част от който не се вижда, най-вероятно гласи Dead End – „Без изход“. Анонсът към кадъра в социалната мрежа е Soon – „Скоро“. Според източници на „Площад Славейков“ препратката е към предстоящия сериал от света на „Под прикритие“ – посветен на Петър Туджаров – Джаро.

В петък изданието ни съобщи, че се подготвят снимките на нова продукция, чийто сюжет е около един от най-известните персонажи в сериала. Няколко наши източници потвърждават, че такъв сериал ще има. Михаил Билалов отново ще е в ролята на Джаро, а снимките започват през лятото.

Вижте още: ДЖАРО Е ЖИВ – В НОВИЯ СЕРИАЛ НА БНТ

От БНТ, които бяха копродуценти на „Под прикритие“, обаче отричат да стоят зад предстоящия проект – въпреки че страницата във Фейсбук, където се появи енигматичното изображение, принадлежи на тяхна продукция.

„Обществената медия многократно е заявявала, че не възнамерява да продуцира продължение на криминалната поредица – твърдят от телевизията. – Какъвто и да било нов формат или продължение на „Под прикритие” не може да бъде създаден, без съгласието на БНТ, тъй като обществената телевизия е носител на продуцентските и авторски права на този сериал.“

Ако действително БНТ не са дали правата за заснемането на нов сериал, остава въпросът кой и на какво основание го прави. „Под прикритие“ наскоро вече бе жертва на проблеми с авторските права – лицата на актьорите в основните роли се оказаха на талони за лотарийни игри без позволение.

Тогава от БНТ съобщиха, че не са давали позволение за това и вече са изпратили официални писма до изпълнителния продуцент – „Камера Ентъртейнмънт“ ЕООД и до организатора на игрите. Оказа се също, че телевизията е била уведомена, че се готви подобна лотария, и е било изразено несъгласие. Талоните обаче все пак са тръгнали на пазара.


Вижте още:

ДА ИЗЧЕГЪРТАМЕ АКТЬОРА

БНТ: НЕ СМЕ ПОЗВОЛЯВАЛИ ЛОТАРИЯ С „ПОД ПРИКРИТИЕ“

ВЛАДО ПЕНЕВ: ЛОТАРИЯТА ЗЛОУПОТРЕБИ, ЩЕ ТЪРСЯ ПРАВАТА СИ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90