Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сериалът за Йовков тръгва в началото на октомври

Актьорът Димо Алексиев и режисьорът Станимир Трифонов (вдясно) - Сериалът за Йовков тръгва в началото на октомври

Актьорът Димо Алексиев и режисьорът Станимир Трифонов (вдясно)

Нов сезон с нов сериал по БНТ. Историческата поредица „На границата“ тръгва премиерно в ефира на националната медия в началото на октомври. Режисьор е Станимир Трифонов („Хайка за вълци“).

В сериала ще видим актьора Димо Алексиев в образа на Йордан Йовков. Сценарият – дело на Димитър Стоянович, е създаден по военните разкази на Йордан Йовков и е посветен на 100-годишнината от Първата световна война.

„На границата“ преплита откровенията на Йовков в писмата му, пращани от фронта по времето, когато е бил мобилизиран в Беломорска Тракия, със съдбата на 17-годишно момче от дом за изоставени деца. То открива писмата на писателя и така „на границата“ приближава два свята, отдалечени един от друг от почти столетие.

В образа на момчето ще видим младия актьор Мартин Димитров. Във филма участват още Борис Луканов, Валентин Танев, Николай Урумов, Илияна Коджабашева, Дарин Ангелов, Росица Обрешкова и др.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg