POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сградата на Столична община стaва галерия за един уикенд

Изложбата „Етюдите на София“ на „Московска“ 33 ще бъде отворена за посетители

Фотографиите заемат първия, втори и трети етаж на сградата. Снимка: Иван Шишиев/Етюд-и-те на София - Сградата на Столична община стaва галерия за един уикенд

Фотографиите заемат първия, втори и трети етаж на сградата. Снимка: Иван Шишиев/Етюд-и-те на София

Столична община обяви дни на отворените врати заради големия интерес към фотографската изложба „Етюдите на София“. Експозицията е подредена в административната сграда на ул. „Московска“ 33 и ще може да се види от обикновените граждани този уикенд, 4 и 5 февруари, между 10 и 14 ч.

Кадрите, представящи архитектурни забележителности на София, моменти от ежедневието и и спецификата на градската среда, са изложени по етажите на сградата и в деловодството за обслужване на граждани. Подбрани са 160 фотографии, които започват още от входа на сградата. Техен автор е фотографът и богослов Иван Шишиев, който стои зад популярната Фейсбук страница „Етюд-и-те на София“.

Изложбата „Етюдите на София“ ще остане в сградата на Столичната община до септември 2023 г. След това ще обиколи софийски училища, за да запознае учениците с едни от най- красивите места на града, уловени от обектива на фотографа.

Проектът се реализира с подкрепата на Столичната община в Календара на културните събития на София.

Вижте още: МАГИЯТА НА СОФИЯ ПРЕВЪРНА В ГАЛЕРИЯ СГРАДАТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА (СНИМКИ)

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg