Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Шамански обред за войниците в Русия храни духовете с месо и мляко

Върховното шаманство на Русия помага на Путин

Снимка: Върховното шаманство на Русия/ВКонтакте - Шамански обред за войниците в Русия храни духовете с месо и мляко

Снимка: Върховното шаманство на Русия/ВКонтакте

Специален обред в помощ на руските войници е провело върховното шаманство на Русия, съобщава „Газета.ру“, позовавайки се на върховния шаман Кара-оол Долчун-оол. Той е благодарил на всички шамани във федерацията за общия обред, на който духовете са били нахранени с месо и напоени с мляко.

„Обредът се състоеше в разгаряне на обреден огън, на който се изгаря храната – сварено месо, изпържено брашно и просо, млечни продукти, масло и други. Пръскаше се с мляко и млечен чай. Така нахранихме духовете на местностите, земята, водата, огъня, духовете на предците, за да помогнат“, поясняват от управлението на върховния шаман.

Обредът „за защита на земята, хората и отечеството, а също и за повдигане и укрепване духа на войниците и за победа над всички врагове на Русия“ е бил проведен на 9 октомври в 9 часа сутринта по московско време. В него са приели участие шамани от Владивосток, Екатеринбург, Казан, Кемерово, Красноярск, Санкт Петербург, Сочи, а също от Тува и Хакасия. По думите на върховния шаман на Русия в страната работят около 4 хиляди шамани, чиято бройка расте всяка година.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90