POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Шампион по футбол рита край картини в Сотбис

Лионел Меси лице на благотворителна кампания, даряват й приходите от творби на Джеф Кунс и Деймиън Хърст

Джон Фарнуърт пред картините, които ще бъдат предложени на търг благотворително. - Шампион по футбол рита край картини в Сотбис

Джон Фарнуърт пред картините, които ще бъдат предложени на търг благотворително.

Футболна топка подскача край шедьоври на изобразителното изкуство в залите на Аукционна къща Сотбис в Лондон. Остават броени часове до търга „1 от 11“ на 12 февруари в салоните на „Бонд стрийт“. Разходката с топка между картините е на световния шампион по футбол свободен стил и рекордьор на Гинес Джон Фарнуърт.

На ценителите ще бъдат предложени творби на Джеф Кунс, Деймиън Хърст, Ричард Сера, Такаши Мураками… Приходите от търга ще бъдат дарени на благотворителна кампания, чието лице е Лионел Меси. УНИЦЕФ, Фондация на футболен клуб „Барселона“ и ROTA ще дарят приходите от продажбата на картини на деца в Бангладеш, Индонезия и Непал за достъп до качествено образование.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg