Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Шарън Стоун: Лекар коригира тялото ми без моето съгласие

Актрисата описва в книга шокиращи подробности за тормоза в Холивуд и в семейството си

Шарън Стоун в театър „Argentino“ в Рим, Италия, през 2018 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Шарън Стоун: Лекар коригира тялото ми без моето съгласие

Шарън Стоун в театър „Argentino“ в Рим, Италия, през 2018 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шарън Стоун твърди, че гърдите ѝ са били уголемени без нейно съгласие през 2001 г., по време на операция за реконструкция на гръдната тъкан. Шейсет и три годишната актриса разказва историята си в мемоарната книга „Красотата да живееш два пъти“ (The Beauty of Living Twice), която може да се намери на англоезичния пазар от днес, 30 март.

През 2001 г. Стоун имала час за операция при козметичен хирург, който трябвало да реконструира гърдите ѝ след премахване на доброкачествено образувание. Като се събудила след упойката, актрисата с изненада установила, че бюстът ѝ са с един размер по-голям, защото лекарят сметнал, че Стоун „ще изглежда по-добре с по-големи, „по-хубави“ гърди“, които щели „да отиват повече на размера на бедрата ѝ“.

„Той промени тялото ми без моето знание и съгласие“, пише Стоун в книгата си.

Това е само една от притеснителните истории, споделени в детайли от книгага, пише „Ню Йорк Таймс“. В мемоарите си Стоун се връща и към болезненото си детство, когато тя и сестра ѝ били подложени на сексуален тормоз от дядо им Кларънс Лоусън, който веднъж ги заключил в една стая с него.

Лоусън умира, когато Стоун е на 14, а сестра ѝ – на 11, и актрисата споделя, че почувствала облекчение,  че „всичко е приключило“.

В друг разказ тя твърди, че била подмамена от екипа на „Първичен инстинкт“ – филмът, който я прави известна – за да снима популярната сцена с полицейския разпит, когато тя е без бельо. Режисьорът я уверил, че светлината на снимачната площадка не е достатъчна, за да освети интимните ѝ части. Актрисата разбрала, че това не е така, едва когато режисьорът я повикал да прегледат финалната версия на филма. Но срещата не се провела „насаме с режисьора, както човек би очаквал предвид ситуацията, а в стая, пълна с агенти и адвокати, повечето от които нямаха нищо общо с проекта“.

„Да, знам, че има много гледни точки по въпроса, но тъй като аз съм жената с въпросната вагина, нека само кажа това: Останалите гледни точки са глупост. Аз бях изложена на показ“, пише актрисата.

Шарън Стоун във въпросната сцена в „Първичен инстинкт“

Стоун разказва и още случаи, в които мъжете на Холивуд са се отнасяли ужасно с нея. Въпреси това тя е от малкото актриси, които застанаха в подкрепа на Уди Алън (обвиняван в сексуален тормоз от дъщерята на бившата си интимна партньорка), с когото снима три филма. Определя го като „супер професионалист“ и описва партньорството им като „особено прекрасно преживяване“.

„Отношението му към мен бе повече от страхотно – казва тя в интервю. – Напълно съм наясно с документалния филм, който излезе наскоро, но нямам никакви негативни преживявания с него, за които да разкажа.“

В книгата си Стоун казва, че се надява нейните истории да помогнат на всички актьори, които са се почувствали жертва на тормоз на снимачната площадка или на друго място.

„Знам, че всички тези жени и мъже, които са били тормозени, изнасилвани, били са изнудвани заради работа, заслужават съдебен процес – пише тя. – Знам, че всички онези „пакети за изнасилване“ с ДНК-материал, които стоят неотворени по полицейските рафтове, трябва да бъдат обработени, за да се разкрият престъпленията. Бездействието също е престъпление.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90