Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Шарлот Генсбур за снимките на „Нимфоманката“: Беше смущаващо

Актрисата призна, че предпочита режисьорската версия на филма на Ларс фон Триер

„Дори в една комедия е хубаво да можеш да покажеш и тъмна страна“, обяснява актрисата. - Шарлот Генсбур за снимките на „Нимфоманката“: Беше смущаващо

„Дори в една комедия е хубаво да можеш да покажеш и тъмна страна“, обяснява актрисата.

„Знам, че хората не ме възприемат като много забавен човек“, казва актрисата Шарлот Генсбур с кротка усмивка. И няма как да е другояче – като акценти във филмографията ѝ стоят „21 грама“ и три филма на Ларс фон Триер – „Антихрист“, „Меланхолия“ и сексуалната одисея „Нимфоманката“.

„Допада ми да съм обвързана с някакво безпокойство. Дори в една комедия е хубаво да можеш да покажеш и тъмна страна“, обяснява тя пред „Индипендънт“.

Генсбур предпочита режисьорската версия на „Нимфоманката“ – която е дълга пет часа и половина (иначе филмът е около 4 часа, разделен на две части). „Видях първо нея. За мен, тя всъщност е филмът на Ларс. Притежава неговия вкус, неговия ритъм, всичко, за което е работил.“

На въпрос дали е била шокирана да участва в провокативния филм, отвръща: „Сексът не беше шокиращ изобщо. Необходим е за тази история, точно това трябва да се види. Аз видях много красота в бруталността и грубоста на секса, който Ларс изобрази“.

Тя все още се връща до снимачния процес и особено към преживяванията на героинята ѝ Джо със садиста Джейми Бел – по време на тези сцени Джо е вързана за диван и бита безпощадно с камшик. „Беше много смущаващо. Исках да го направя, но в същото време исках да се скрия вдън земя“, признава актрисата.

Кадър от филма „Нимфоманката“.

Кадър от филма „Нимфоманката“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90