Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Шая Лабъф открива сърцето си, буквално

Арт проект предава онлайн ритъма в гърдите на актьора

Актьорът Шая Лабъф има няколко противоречиви изпълнения в публичното пространство, едно от тях е разходка по червения килим с плик на главата. - Шая Лабъф открива сърцето си, буквално

Актьорът Шая Лабъф има няколко противоречиви изпълнения в публичното пространство, едно от тях е разходка по червения килим с плик на главата.

Ходещият холивудски шедьовър Шая Лабъф предлага на потребителите на интернет шанс да са по-близо до него отвсякога. 28-годишният актьор предава сърдечния си ритъм директно онлайн в рамките на една седмица като част от постмодерна арт инсталация.

Заедно с Лабъф по пърформанса работят създателите на кампанията #IAmSorry Настя Рьонкьо и Люк Търнър. Проектът се нарича „Следвай сърцето ми“, а ритъмът на Шая може да бъде чут заедно с туптящо анимирано розово сърце в сайта на кампанията.

„Когато хората казват „вслушай се в сърцето си“, те ни убеждават да се обърнем към любящата си страна, към интуитивната, състрадателна, вътрешна мъдрост, която притежаваме. Казват ни да се вслушаме в страстта си“, се казва в изявление на артистичния колектив.

„Подобно на котките с техните мустаци, и ние, хората, имаме система за насочване – сърцата ни. Това е нашият вътрешен GPS, картата ни, житейският ни пътеводител. Тя ни обещава да ни води по пътя към пълното удовлетворение. Ако чуете моето сърце, то може да ви отведе до вашето“, казва Лабъф.

Актьорът е известен с няколко странни изяви до момента. На премиерата на „Нимфоманката“ на Ларс фон Трир, където играе голямата любов на главната героиня, той се появи с хартиен плик на главата с надпис: „Вече не съм известен“.

В средата на миналата година актьорът, както се оказа по-късно – пиян, бе изведен с белезници от Бродуей, след като прекъсна спектакъла „Кабаре“, излизайки на сцената. При инцидент в кръчма в южен Лондон Лабъф удари с глава мъж, който, по негови думи, обидил приятелката му.

Около късометражен филм, с който Лабъф участва на фестивала в Кан в края на 2013 г., пък гръмна скандал, след като се оказа, че сюжетът е откраднат от графичен роман на Дейниъл Клоуи. Малко по-късно актьорът обяви, че прекратява публичните си изяви.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90