СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Шая Лабъф: Звездите са поробени тела, просто плът

Актьорът разкритикува културата на знаменитостите

Шая Лабъф в сцена от „Гняв“. - Шая Лабъф: Звездите са поробени тела, просто плът

Шая Лабъф в сцена от „Гняв“.

Шая Лабъф нападна културата на знаменитостите заради това, че го поробва. В интервю за „Варайъти“ 28-годишният актьор заяви: „Като звезда, аз не съм личност – аз съм зрелищна репрезентация на живеещо човешко същество, точно обратното на индивидуалност“.

„Изкуството на актьорската игра е ужасно особено и идва с багажа на знаменитостта, което ограбва индивидуалността ти и те разделя“, смята Лабъф и стига дори по-далеч като описва себе си и другите звезди като роби, а цялата концепция на звездния живот като остаряла.

„Изискванията да си звезда са ясни – трябва да се превърнеш в поробено тяло. Просто плът, стока, да се отречеш от всички автономни свои качества, за да се идентифицираш с общия закон на подчинение в хода на нещата. Звездата е вторичен продукт на индустриалната ера, реликва от идеалите на модерността. Това е остаряло мислене“, смята актьорът.

Шая Лабъф в началото на миналата година обяви оттеглянето си от обществения живот. Последно той игра в трилъра за Втората световна война „Гняв“, а сега предстои да го видим в постапокалиптичния Man Down с Кейт Мара и Гари Олдман и в American Honey на Андреа Арнолд.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС