Шефът на „Хоризонт“ подаде оставка: Сгреших, нямам опит

Часове по-рано от ръководството на БНР оповестиха единодушието си с Николай Кръстев, че Силвия Великова не е обективна

И. д. директорът на „Хоризонт“ Николай Кръстев показва оставката си. Снимка: БНР - Шефът на „Хоризонт“ подаде оставка: Сгреших, нямам опит

И. д. директорът на „Хоризонт“ Николай Кръстев показва оставката си. Снимка: БНР

Николай Кръстев, изпълняващ длъжността директор на програма „Хоризонт“, е подал оставка, съобщава БНР. Назначен на поста едва вчера, днес той напуска заради скандала със свалянето от ефир и отнемането на съдебния ресор на журналистката Силвия Великова.

В изявление Кръстев заяви, че отстраняването на Силвия Великова е негова лична грешка и е вследствие на липса на административен опит.

„Направих този акт морален, защото смятам, че човек трябва да носи своята отговорност за делата си – каза Николай Кръстев. – Затова смятам, че днес трябва да направя този акт. Моето действие предизвика вълна от недоумение, както в програма „Хоризонт“, така и извън БНР. Това е моя лична грешка и липса на административен опит. За мен, както и за останалите колеги, поставянето ми на изпълняващ длъжността директор на програма „Хоризонт“ беше неочаквано.“

Николай Кръстев казва, че е подал оставката сутринта. Но преди обяд от БНР съобщиха, че Кръстев е бил повикан на Управителен съвет на медията. На заседанието заедно с ръководството са установили единодушие в констатацията по случая със Силвия Великова, че „в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване на част от темите и препоръча на директора да предложи механизъм за осигуряване на плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото теми“.

Вижте още: РЪКОВОДСТВОТО НА БНР ЗА СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА: ЛИПСВА ОБЕКТИВНО ОТРАЗЯВАНЕ НА НЯКОИ ТЕМИ

Малко по-късно по казуса се изказа и премиерът Бойко Борисов, който определи случая за „безобразие“, а ръководството на Радиото нарече „главанаци“.

Вижте още: БОЙКО БОРИСОВ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА: БЕЗОБРАЗИЕ, ГЛАВАНАЦИ

ДНК

Bookshop 728×90