VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Шекспир, където животът и смъртта не са в противоречие

Лилия Абаджиева представя авторския си спектакъл „Ако нямах лоши сънища“ в Театър „Азарян“

Премиерата на „Ако нямах лоши сънища“ е на 4 и 5 октомври. Снимка: Павел Червенков - Шекспир, където животът и смъртта не са в противоречие

Премиерата на „Ако нямах лоши сънища“ е на 4 и 5 октомври. Снимка: Павел Червенков

Вътрешният свят на човека през текстовете на Шекспир разглежда Лилия Абаджиева в новия си авторски спектакъл. На 4 и 5 октомври премиерно в театър „Азарян“ се играе нейният „Ако нямах лоши сънища“, изследващ теми, които, по думите на режисьорката, винаги са я карали да чувства „странна битка, която не ми дава да заспя“.

„С работата ми по Шекспир са свързани всички етапи от развитието ми като режисьор. Обърнах се към Шекспир още в ранните си студентски години – казва Абаджиева. – Светът на Шекспир ме предизвиква и възторгва едновременно, той е път за себепознание и изследване на човешкото в човека; на човека в гранична ситуация там, където абсурдът, надеждата и смъртта си разменят реплики.

Шекспир през поезията и философията изразява вътрешния свят на човека. Той ни кара да вярваме, че съществува известна точка на духа, от която нататък животът и смъртта, реалното и въображаемото, божественото и демоничното престават да бъдат схващани като противоречия.”

В ролите влизат Александър Кадиев, Моню Монев, Асен Данков, Васил Витанов, Васил Ряхов, Георги Кацарски и Никола Додов. Сценографията и костюмите са на Васил Абаджиев.

Билетите за представленията на 4 и 5 октомври са на цени 15 и 12 лева.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg