Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Летят среднощните таксита на Стефан Командарев

Режисьорът започва снимки на новия си филм „Съвместимост“

Стефан Командарев започва снимки на нискобюджетния си проект „Съвместимост“. Снимка: БГНЕС - Летят среднощните таксита на Стефан Командарев

Стефан Командарев започва снимки на нискобюджетния си проект „Съвместимост“. Снимка: БГНЕС

Изцяло в нощна София се развива действието в новия филм на Стефан Командарев. Режисьорът започва снимки на нискобюджетния си проект „Съвместимост“ през ноември тази година. В момента Командарев, операторът Веселин Христов и художничката Мария Койчева са в последния етап от обиколките си в столицата от тъмните часове, за да набележат локациите, където ще се случват различните епизоди от филма.

В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на съвременната българска действителност. „Съвместимост“ е базиран на реални случки и персонажи, но не само – в сюжета попадат и мотиви от един разказ на Антон Павлович Чехов. Сценаристи са Симеон Венциславов и самият Командарев.

Интересен момент при снимките е, че голяма част от епизодите ще бъдат заснети в един кадър, което, макар и трудна задача, ще засили усещането за реализъм, търсено от режисьора. По този начин част от актьорите не само ще играят, но и ще шофират из нощна София.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах