Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Шестата част от „Песен за огън и лед“ се отлага с още една година

Джордж Р. Р. Мартин отново попари надеждите на феновете, но ще ги зарадва с първи том от историята на рода Таргариен

В последната излязла книга от поредицата „Песен за огън и лед“ Джон Сняг все още е мъртъв. - Шестата част от „Песен за огън и лед“ се отлага с още една година

В последната излязла книга от поредицата „Песен за огън и лед“ Джон Сняг все още е мъртъв.

Новата, шеста част, от фентъзи сагата „Песен за огън и лед“ няма да излезе през 2018 г., както бе планирано. Това се разбира от блога на Джордж Р. Р. Мартин, авторът на книгите, по което е сниман сериалът „Игра на тронове“. Според него, през 2018 г. читателите ще могат да разчитат само на първия том от дилогията „Огън и кръв“, която ще разкаже пълната история на династията Таргариен. Шестата част от „Песен за огън и лед“ ще бъде издадена по-късно.

През януари 2017-а Мартин каза за шестата книга: „Мисля, че ще излезе тази година“. През юли 2017 г., отново в блога си, писателят даде надеждите на феновете, като съобщи, че не е сигурен коя книга ще излезе по-напред – първият том на „Огън и кръв“ или предпоследната шеста част от цикъла „Песен за огън и лед“ (която ще се нарича „Ветровете на зимата“), но допусна, че е възможно до края на 2018 г. да излязат и двете.

В самия край на декември писателят отново подхрани читателските надежди със следния пост:

„Мислех, че 2016-а беше лоша година, но 2017-а се оказа дори по-лоша… ако не толкова лично за мен, то със сигурност за много мои приятели и близки, за нацията и за целия свят. Надявам се, че идват по-добри времена за всички ни“.

Феновете разчетоха последното изречение като намек, че през 2018-а най-сетне Мартин ще довърши „Ветровете на зимата“, но отново се оказаха разочаровани.

През 2017-а седмият сезон на сериала „Игра на тронове“ надхвърли събитията, описани в публикуваните до момента на излъчването му книги. Тоест възможно е някои от събитията, които видяхме в последния показан по телевизията сезон, въобще да не присъстват във „Ветровете на зимата“.

Доколкото знаем, за да приключи със своята „Песен за огън и лед“, освен да довърши „Ветровете на зимата“, Мартин има намерение да напише и още една, седма книга – A Dream of Spring („Мечта за пролет“). Дори не смеем да попитаме кога.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg