Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Шон Пен: И какво е това #MeToo?!

В епилога на романа си Шон Пен е написал стихотворение, в което изглежда защитава Луис С. К. и Чарли Роуз, обвинени в секстормоз. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Шон Пен: И какво е това #MeToo?!

В епилога на романа си Шон Пен е написал стихотворение, в което изглежда защитава Луис С. К. и Чарли Роуз, обвинени в секстормоз. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„И какво е това #MeToo“?“, пише Шон Пен в наскоро издадената му книга „Bob Honey Who Just Do Stuff“ („Боб Хъни, който просто прави неща“). В епилога на романа си актьорът е написал стихотворение, в което изглежда защитава Луис С. К. и Чарли Роуз и нарича движението #MeToo  „кръстоносен поход на децата“, отбелязва CNN.

След обвиненията в сексуален тормоз от осем жени, която излязоха наяве през ноември, Чарли Роуз се извини за своето – както се изрази той-  „неподходящо поведение“ и беше уволнен от предаването на CBS „Тази сутрин“. Прочутият комик Луис С. К. също се извини за сексуалното си поведение.

„Няма мъже, нито жени/ сега е времето на движенията / докато движенията не ни съсипят/ и армията се срива/ дали от севернокорейските ракети/ или от техерански маршове/ Къде остана смехът ни?/ Там ли си, Луис С. К.?“, гласи един от стиховете на Шон Пен.

Поемата продължава:

„Някога решителни разговори/ ни държат на нокти/ Дали наистина беше добре да смачкаме Чарли Роуз?/ И какво е това ‘Me Too’?/ Тази вдетиняваща дума на деня/ Детски кръстоносен поход?/ Да сведем изнасилването, порицанията и женските права до безразсъдна детска игра?/ в платформа за безнаказани обвинения?“.

Шон Пен не е бил открит за коментар от CNN.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах