Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Щъркелов в Софийската градска галерия за 25 души на час

Движението в галерията ще бъде еднопосочно, от ляво надясно. Носенето на маски е задължително

Откриванията на изложби в Градската галерия ще се провеждат на открито. Снимка: СГХГ - Щъркелов в Софийската градска галерия за 25 души на час

Откриванията на изложби в Градската галерия ще се провеждат на открито. Снимка: СГХГ

Софийската градска галерия е готова с противоепидемичните мерки, за да посрещне своята публика на 19 май. След заповедта на министъра на здравеопазването от 11 май, галериите, музеите, библиотеките и кината могат да отворят за посетители.

Градската галерия най-сетне ще покаже наредената, но неоткрита на 18 март изложба на големия художник Константин Щъркелов. Според организацията, която е създадена, експозицията може да бъде разглеждана не повече от 25 посетители едновременно. В Галерия „Васка Емануилова“ могат да присъстват не повече от шестима души наведнъж, а в „Дечко Узунов“ – двама. Престоят за разглеждане е от 30 до 60 минути. По подобие на редица галерии и музеи в Западна Европа, движението ще бъде организирано еднопосочно и ще върви от ляво надясно, при спазването на необходимата дистанция. Носенето на маски и дезинфекцията на ръцете на входа са задължителни.

Вижте още: НЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ИЗЛОЖБАТА НА ЩЪРКЕЛОВ НА ЖИВО, ВИЖТЕ Я ТУК

Откриването на експозиции и представянето на албуми и каталози ще се осъществява на открито – на площадката пред сградата на СГХГ, пред галерия „Васка Емануилова“ и в двора на галерия „Дечко Узунов“. Градската галерия ще работи от 10 до 19 ч., а филиалите ѝ с час по-малко – от 11 до 19 ч.

Обслужването на посетители ще се осъществява при спазване на социална дистанция, достъпът до касите е поединичен, използването на сервизните помещения – също.

При желание от посетителите да разгледат книжарницата на СГХГ, задължително е използването на ръкавици за еднократна употреба, които галерията предоставя.

Посещенията в Градската галерия и нейните филиали се извършват от гражданите на собствен здравен риск, предупреждават от институцията.

Проветряването на галериите ще се извършва на всеки кръгъл час. Дезинфекцията на залите ще се провежда три пъти дневно.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах