VivaPay

Щъркелов в Софийската градска галерия за 25 души на час

Движението в галерията ще бъде еднопосочно, от ляво надясно. Носенето на маски е задължително

Откриванията на изложби в Градската галерия ще се провеждат на открито. Снимка: СГХГ - Щъркелов в Софийската градска галерия за 25 души на час

Откриванията на изложби в Градската галерия ще се провеждат на открито. Снимка: СГХГ

Софийската градска галерия е готова с противоепидемичните мерки, за да посрещне своята публика на 19 май. След заповедта на министъра на здравеопазването от 11 май, галериите, музеите, библиотеките и кината могат да отворят за посетители.

Градската галерия най-сетне ще покаже наредената, но неоткрита на 18 март изложба на големия художник Константин Щъркелов. Според организацията, която е създадена, експозицията може да бъде разглеждана не повече от 25 посетители едновременно. В Галерия „Васка Емануилова“ могат да присъстват не повече от шестима души наведнъж, а в „Дечко Узунов“ – двама. Престоят за разглеждане е от 30 до 60 минути. По подобие на редица галерии и музеи в Западна Европа, движението ще бъде организирано еднопосочно и ще върви от ляво надясно, при спазването на необходимата дистанция. Носенето на маски и дезинфекцията на ръцете на входа са задължителни.

Вижте още: НЕ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ИЗЛОЖБАТА НА ЩЪРКЕЛОВ НА ЖИВО, ВИЖТЕ Я ТУК

Откриването на експозиции и представянето на албуми и каталози ще се осъществява на открито – на площадката пред сградата на СГХГ, пред галерия „Васка Емануилова“ и в двора на галерия „Дечко Узунов“. Градската галерия ще работи от 10 до 19 ч., а филиалите ѝ с час по-малко – от 11 до 19 ч.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Обслужването на посетители ще се осъществява при спазване на социална дистанция, достъпът до касите е поединичен, използването на сервизните помещения – също.

При желание от посетителите да разгледат книжарницата на СГХГ, задължително е използването на ръкавици за еднократна употреба, които галерията предоставя.

Посещенията в Градската галерия и нейните филиали се извършват от гражданите на собствен здравен риск, предупреждават от институцията.

Проветряването на галериите ще се извършва на всеки кръгъл час. Дезинфекцията на залите ще се провежда три пъти дневно.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg