Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ще го убият ли за осми път?

Нови снимки от седмия сезон на „Игра на тронове“

Ричърд Дормър като Берик Дондарион. Снимки: НВО/Ентъртейнмънт Уийкли - Ще го убият ли за осми път?

Ричърд Дормър като Берик Дондарион. Снимки: НВО/Ентъртейнмънт Уийкли

НВО ни предлагат пореден жокер към предстоящия седми сезон на „Игра на тронове“. За първи път сега виждаме завръщането на Берик Дондарион, водача на Братството без знамена, който е убиван цели седем пъти, но всеки път възкресяван от червения жрец Торос.

Последно в шести сезон на сериала Берик се появи в зловеща сцена със Сандор Клегейн (Хрътката), който изглежда ще има все по-активна роля в „Игра на тронове“. Двамата, заедно с Торос и членовете на Братството тогава тръгнаха към Севера, където предстои да се води битката за човечеството на Вестерос.

Ако стигнат до там, Берик и Клегейн по всяка вероятност ще се срещнат с Джон Сняг и Санса в Зимен хребет – брат и сестра на Аря, която има перипетии и с двамата воини. Единият я държа като пленник, вторият също. Срещата между Берик и Джон ще е интересна и по друга причина – и двамата са били възкресявани (единият само веднъж).

В новите снимки от „Игра на тронове“, разпространени от „Ентъртейнмънт Уийкли“, виждаме Церсей и Джайм Ланистър (в опит да възмездят смъртта на дъщеря си Мирцела?), Денерис с антуража си Тирион и Сив червей, Аря Старк по пътя към разчистването на списъка с жертвите си, както и самият Джон Сняг, в компанията на Санса.

Получаваме поглед и към Тормунд (този път без Бриен, с която всички предполагаме, че ще изживеят  любовен романс преди да срещнат смъртта) и към Давос Държеливия, който май ще се окаже единственият разумен човек във Вестерос.

Началото на новия сезон по цял свят е на 16 юли (у нас – на 17-и).

Джон Сняг и Санса

Джон Сняг

Церсей и Джайм Ланистър

Денерис Таргариен

Берик Дондарион

Денерис Таргариен

Давос Държеливия

Денерис, Тирион и Сив червей

Мейси Уилямс в ролята на Аря Старк на снимачната площадка

Тормунд Ужаса на великаните

Церсей и Джайм Ланистър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90