Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ще има осма книга за Хари Потър – не роман, пиеса

Сценарият за новия театрален спектакъл за порасналия магьосник ще бъде издаден на хартия

„Хари Потър и прокълнатото дете“ се развива много години, след като магьосникът за първи път стъпва на Перон 9 3/4. - Ще има осма книга за Хари Потър – не роман, пиеса

„Хари Потър и прокълнатото дете“ се развива много години, след като магьосникът за първи път стъпва на Перон 9 3/4.

Магията продължава – излиза осма книга за Хари Потър. Ден след премиерата на театралния спектакъл „Хари Потър и прокълнатото дете“ в края на юли тази година пиесата ще бъде публикувана на хартия. Изданието ще е в две части и с твърди корици.

Самата пиеса е писана от Джоан Роулинг, авторка на оригиналната поредица, Джак Торн и Джон Тифани. Тя предава неразказаната история на магьосника, като включва и животите на убитите му родители.

Сюжетът започва 19 години след като Хари е видян за последно в „Хари Потър и даровете на смъртта“ да маха на двете си пораснали деца по пътя им към Хогуортс.

„Джоан Роулинг и екипът ѝ получиха огромен брой призиви от почитатели, които не могат да бъдат в Лондон, за да видят спектакъла, и искат да прочетат пиесата в книжен формат – казва издателят на бъдещата книга Дейвид Шели. – Щастливи сме, че ще изпълним това желание.“

„Хари Потър и прокълнатото дете“ ще се играе в Palace Theatre в Лондон на 30 юли. В ролята на порасналия магьосник влиза Джейми Паркър. Нома Думежвени ще е Хърмаяни Грейнджър. Рон Уизли пък ще е Пол Торнли.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90