Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ще ни липсва: Толкова истински, честен и с недостатъци

Светът тъгува за Антъни Бурдейн

„Успехът не осигурява имунитет срещу депресията“, казва актьорът Брайън Кранстън за смъртта на Антъни Бурдейн (на снимката). - Ще ни липсва: Толкова истински, честен и с недостатъци

„Успехът не осигурява имунитет срещу депресията“, казва актьорът Брайън Кранстън за смъртта на Антъни Бурдейн (на снимката).

Шеф готвачи, телевизионни знаменитости, журналисти, актьори и актриси… споделят в социалните мрежи болката си от загубата на Антъни Бурдейн. Водачът на милиони в света на кулинарните пътешествия си отиде на 61 г. и след него светът става „по-малко вкусен“.

Джейми Оливър, тв шеф готвач:

„В пълен шок съм да чуя, че е починал невероятният Антъни Бурдейн. Той разчупи шаблона и разшири разговора за кулинарията. Почивай в мир, шеф! Моите мисли и любов са със семейството и близките приятели“.  

Гордън Рамзи, тв шеф готвач:

„Шокиран и натъжен съм от загубата на Антъни Бурдейн. Той донесе света в домовете ни и вдъхнови толкова много хора да изследват култури и градове чрез храната. Помнете, че помощта е на едно позвъняване разстояние“. (След това публикува номера на горещата линия за превенция на самоубийства в Америка и Великобритания.)

Найджела Лоусън, тв шеф готвач:

„Сърцето ми е разбито от смъртта на Тони Бурдейн. Непоносимо е за семейството и приятелката му. Спирам да използвам Туитър за известно време“.

Нийл де Грас Тайсън, тв знаменитост:

„Приятел на храната и културата. Приятел на всички нас. Антъни Бурдейн, почивай в мир (1956-2018)“.

Брайън Кранстън, актьор:

Според Американската фондация за превенция на самоубийствата почти 45 хил. души слагат край на живота си всяка година в Щатите. Шокиращо. Натъжен съм от смъртта на Кейт Спейд и Антъни Бурдейн. Почивайте в мир. Ясно е, че успехът не осигурява имунитет срещу депресията. Ние всички трябва да внимаваме повече за приятелите си, които страдат“.

Криси Тайген, модел:

„Един от идолите ми. Непримирим, отдаден и един от най-добрите разказвачи на планетата. Благодаря ти, че направи храната толкова вълнуваща. И винаги защитаваше всичко правилно. Защо, защо, защо? Почивай в мир сега.“

Джош Дени, тв готвач:

„През двете години, в които правехме „Извънгабаритни специалитети“, работехме всеки ден, за да заприличаме поне малко на Антъни Бурдейн. Толкова истински, честен и с недостатъци. Ще ни липсва.“

Роуз Макгауън, актриса:

„Антъни, бясна съм ти! Ти беше толкова обичан, без теб светът не е по-добър. Имам послание за всички, които приемат самоубийството за решение на временни проблеми. Моля, звъннете на горещата линия. Търсете помощ. Азия (Ардженто) се нуждаеше от теб, Антъни. Нуждаехме се от теб“.

Скот Кели, астронавт:

„Току-що чух тъжната новина, че Антъни Бурдейн е починал. Гледах шоуто му, когато бях в Космоса. Накара ме да се чувствам по-свързан с планетата, хората и културата – и направи времето ми там по-вкусно. Той ме вдъхнови да видя света отблизо“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90