Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ще снимат втора част на „Призови ме с твоето име“

Режисьорът Лука Гуаданино вече „нахвърля идеи“ за продължението

Актьорският състав на продължението засега е същият. - Ще снимат втора част на „Призови ме с твоето име“

Актьорският състав на продължението засега е същият.

Продължение на романтичния гей филм „Призови ме с твоето име“ ще има, потвърждават всички замесени в продукцията. Арми Хамър, актьорът в ролята на 24-годишния студент Оливър, е последният, който потвърждава това.

„Ще се случи – вече има хора, които работят по него и се опитват да го създадат“, съобщи Хамър пред „Варайъти“ на международния филмов фестивал в Торонто.

Информацията, която той можел да издаде, се изчерпва дотук:

„Колко знам и колко ще ви кажа – са две много различни неща. Знам много, но няма да ви кажа нищо“.

„Призови ме с твоето име“ бе номиниран за „Оскар“ за най-добър филм, за главна мъжка роля (Тимоти Шаламе), за песен и за адаптиран сценарий – в крайна сметка получи само една статуетка: за сценария на Джеймс Айвъри.

Режисьорът Лука Гуаданино никога не е отричал, че иска да направи продължение на филма. Дори е споменавал, че иска действието да се развива през 1990-а, пет години след оригиналната история, и да се занимае с темата за ранните години на разпространение на СПИН-а. Но досега актьорите и режисьора отговаряха на въпросите уклончиво.

„Повече от всичко се доверявам на артистичната посока на Лука и писателя Андре Асиман, както и на всички хора, които се справиха много добре първия път – коментира Хамър. – Искам да го направим отново. Липсва ми целият екип, прекарахме много специално време заедно. Преживяването на снимачната площадка беше така дълбоко, каквото никога и до сега не съм изпитвал. Ако стигнем до снимки, ще бъда истински късметлия.“

Заради сцена във филма Хамър и до днес получава от феновете си праскови – дори прасковени желирани бонбони. На рождения си ден след представление на „Бродуей“, актьорът получава торба с 5 кг от същия плод.

Гуаданино също официално потвърди, че ще има продължение. В интервю пред „Индиуайър“, режисьорът на „Суспирия“ сподели, че вече си „нахвърля идеи“ за втората част.

„Истината е, че аз обичам героите от „Призови ме с твоето име“, дори персонажите от „Суспирия“, и възможността да ги върна за нови приключения е пленителна за мен. Не че съм някакъв неудовлетворен режисьор, който иска да продължи вече направени и развити сами по себе си истории“, споделя Гуаданино.

Проектът вече има страница в най-голямата база данни за филмови продукции IMDb. Като режисьор е посочен Гуаданино, а на мястото на сценариста стои само името на автора на книгата Асиман. Актьорският състав засега е същият като в първия филм.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90