Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Щурци запяха с Б.Т.Р. (видео)

„Не за мен” е в битълсов мелодичен стил, казва Кирил Маричков

Атанас Пенев и Кирил Маричков, зад тях е авторът на песента Славчо Николов. Снимка: Стопкадър от видеото - Щурци запяха с Б.Т.Р. (видео)

Атанас Пенев и Кирил Маричков, зад тях е авторът на песента Славчо Николов. Снимка: Стопкадър от видеото

Песен „в битълсов мелодичен стил“ създадоха двама от „Щурците“ заедно с Б.Т.Р. Автор на музиката и текста на „Не за мен“ е китаристът на групата Славчо Николов, аранжиментът е общо дело.

Именно стилът на песента в посока „Бийтълс“ е привлякъл Кирил Маричков и Валди Тотев, това е и причината, поради която са били поканени за съвместно изпълнение от Б.Т.Р.

„Просто ми хареса песента – казва Маричков. – Ако не я бях харесал, щях да намеря начин да откажа.“

В „Не за мен“ се съчетават гласовете на Наско и Славчо от Б.Т.Р. с гласовете на двамата от „Щурците“. Те се редуват в двойния припев, който внушава посланието на песента:

„И за какво са ми много неща
щом до мене си ти;
с душата си те избрах;
и достатъчно е това“.

Видеоклипът към песента, заснет от режисьора Боян Карамфилов, показва непринудената атмосфера на приятелски дух в работния процес по записване на парчето.

„Не за мен“ е част от 13-ия албум на Б.Т.Р. – „Пъзел“, който предстои да бъде представен с концерт на 13 октомври в Зала 1 на НДК.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg