Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Швеция праща хомофоб на „Евровизия“

Манс Зелмерльов бе принуден да се извини за обидни изказвания

Певецът се прочу през 2005 г. с участие в шведско шоу за таланти. - Швеция праща хомофоб на „Евровизия“

Певецът се прочу през 2005 г. с участие в шведско шоу за таланти.

Швеция изпраща на „Евровизия“ певец, направил хомофобски изказвания. Манс Зелмерльов спечели националния вот на музикалния конкурс и предстои да представи страната си с песента „Герои“ на форума през май. Участието на изпълнителя там обаче най-вероятно ще предизвика поне повдигане на вежди, след като преди дни той бе принуден да се извини за свои обидни изказвания.

В телевизионна програма за готвачи той заяви, че „не е естествено за мъжете да искат да спят един с друг“ и квалифицира хомосексуалността като „ненормалност“. След това набързо добави, че „няма нищо лошо в това“.

По-късно Зелмерльов сам осъди коментарите си, извинявайки се на „онези, които са се почувствали обидени“. „Вярвам и се надявам, мнозинството хора знаят, че уважавам различията и всички форми на любов“, заяви певецът, прочул се с участието си в шведско музикално шоу за таланти през 2005 г.

https://youtu.be/WX_8Zj7d4rk

Предишният победител в шведската „Евровизия“ бе Сана Нилсен, която завърши трета на финалите. Победител през 2014 г. стана австрийският транссексуален изпълнител Кончита Вурст.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС