Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Си Ен Ен спря интервю с говорителка на Тръмп след нейни атаки към медията

Гостенката отстранена от ефир заради коментари за водещите на предстоящ президентски дебат (видео)

Кейси Хънт (вляво), водеща на сутрешното предаване на Си Ен Ен, и Керълайн Ливит, прессекретар на Доналд Тръмп. Снимка: Стопкадър от видеото - Си Ен Ен спря интервю с говорителка на Тръмп след нейни атаки към медията

Кейси Хънт (вляво), водеща на сутрешното предаване на Си Ен Ен, и Керълайн Ливит, прессекретар на Доналд Тръмп. Снимка: Стопкадър от видеото

Си Ен Ен прекрати интервю на живо с говорителка на Тръмп след нейни критики към журналисти от медията, съобщава „Гардиън“. Ситуацията се развива с участието на Карълайн Ливит, прессекретар на кандидат-президентската кампания на Доналд Тръмп, поканена в предаването „Тази сутрин“, за да говори за предстоящия дебат на бившия президент с Джо Байдън – събитие, организирано от Си Ен Ен.

По време на видеовръзката Ливит заявява, че на дебата на 27 юни „Тръмп ще бъде посрещнат от враждебната атмосфера тъкмо в тази телевизия“. Попитана каква стратегия ще следва работодателят ú, Ливит отговоря, че той ще трябва да се изправи срещу „водещи, които са заявили мнението си с пристрастното си отразяване на новините за него“.

Коментарите на говорителката са насочени към Дейна Баш и Джейк Тапър, които ще модерират дебата в четвъртък. Обвиненията на Ливит провокират остра реакция от водещата на сутрешния блок Кейси Хънт:

„Нека само да кажа, че колегите ми са се доказали като професионалисти, отразявали са кампании и са интервюирали кандидати и от двете страни. Атакувате ли водещите, обикновено сте губеща страна“.

Следва опит на водещата да насочи разговора обратно към темата за предстоящия дебат, но Ливит продължава да коментира модераторите.

„Госпожо, ще се наложи да спрем това интервю, ако продължавате да атакувате колегите ми“, предупреждава Хънт.

Поредният опит за възстановяване на баланса завършва с неуспех, когато двете започват да говорят едновременно, заради което водещата дава сигнал Ливит да бъде свалена от ефир.

Дебатът на 27 юни ще се проведе при строг регламент – микрофоните на двамата кандидати за президент ще бъдат включвани, само когато дойде техният ред да говорят. Тактиката се прилага превантивно заради стратегията на Тръмп да надговаря събеседника си, приложена по време на дебата от 2020 г., отбелязва „Гардиън“. Срещата между двамата ще се състои без публика на живо.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС