Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Силата с над $1,5 млрд., все по-близо до „Аватар“

Новият „Междузвездни войни“ с най-силния трети уикенд в историята

Все още предстои премиерата на „Силата се пробужда“ в Китай – на 9 януари филмът тръгва на втория по големина кинопазар на планетата, а очакванията са огромни. - Силата с над $1,5 млрд., все по-близо до „Аватар“

Все още предстои премиерата на „Силата се пробужда“ в Китай – на 9 януари филмът тръгва на втория по големина кинопазар на планетата, а очакванията са огромни.

„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ вече има приходи от над 1,5 милиарда щатски долара. Само около 20 милиона долара остават на филма на Джей Джей Ейбрамс да задмине досегашния лидер в местния боксофис – „Аватар“. Много вероятно е с времето това да се случи и в световната класация на всички времена.

В нея „Аватар“ държи водещото място с 2,78 милиарда долара от цял свят. Все още предстои обаче премиерата на „Силата се пробужда“ в Китай – на 9 януари филмът тръгва на втория по големина кинопазар на планетата, а очакванията са огромни.

Епизод VII постави и нов рекорд. Заглавието записа най-силния трети уикенд в историята – с 88,3 милиона в САЩ и Канада. С това изпревари „Аватар“ с неговите 68,4 млн в същия времеви отрязък. Само за 17 дни „Силата се пробужда“ вече има от местния боксофис 740,2 милиона – с едва 20 милиона по-малко от целия рекорд на филма на Джеймс Камерън.

Иначе, сравнително успешно се представя „Омразната осморка“ на Куентин Тарантино. Стартирал в САЩ с ограничен брой прожекции на Коледа на 70-милиметрова лента, той получи 16,2 милиона долара в дебютния си уикенд. До момента заглавието, което се сочи за един от фаворитите за Оскар, е натрупало печалби от 29,6 милиона. „Омразната осморка“ е на трето място в северноамериканския боксофис тази седмица.

Втората позиция се държи от комедията Daddy’s Home с Марк Уолбърг – общо 93,7 милиона.


Всичко по темата Епизод VII: Силата се пробужда

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС