Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Силата се пробужда с Постмодърн Джубокс (видео)

Ще ги видим и чуем на живо и у нас

Турнето на „Постмодърн Джубокс“ ще мине тази година и през България. - Силата се пробужда с Постмодърн Джубокс (видео)

Турнето на „Постмодърн Джубокс“ ще мине тази година и през България.

Музикалната трупа „Постмодърн Джубокс“ определено владее Силата. Преди 16-ина години нейният основател – американският пианист Скот Брадли, е осенен от гениалната идея да направи ретро версии на съвременните суперхитове. Песни на Лейди Гага, Бионсе, Джордж Майкъл, „Рейдиохед“ получават аранжименти в естетиката на 30-те, та до 60-те години на миналия век, и така завладяват публика, която избягва попкултурата. 

Начинанието придобива огромна популярност през 2012-а. Как песните достигат до зрителите ли? Като вирус – чрез социалните мрежи. Много от клиповете на „Постмодърн Джубокс“ са заснети в домашна обстановка. Изпълнителите им нарастват все повече. И днес почитателите им са милиони, а формацията е на поредното си турне по света.

През 2016-а ще ги видим и у нас – на 31 май в зала 3 на НДК и на 1 юни в Античния театър в Пловдив.

Междувременно нека чуем интерпретацията на „Постмодърн Джубокс“ на музикалната тема от „Междузвездни войни“:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90